ADAC GT Masters: Mann-Filter Team Landgraf gaat voor de kroon

Mercedes-AMG fabriekscoureur Raffaele Marciello en Jonathan Aberdein zullen de cockpit delen van de nieuwe Mamba-look-Mercedes van Mann-Filter Team Landgraf. Met de nummer 48 heeft het team maar één doel, gekroond worden tot de nieuwe Duitse GT-kampioen van 2022. Naast de “Mercedes Mamba” zal het team ook nog een andere wagen inzetten in de ADAC GT Masters, de line-up en de livery van deze inzending zal de komende dagen bekend gemaakt worden.

Raffaele Marciello kan terugkijken op een lang en succesvol palmares. De 27-jarige won in 2013 het Europees kampioenschap Formule 3 en was in 2015 de derde coureur in het Sauber F1 Team. Daarna volgden podiumplaatsen in de GP2 en de titel in de Blancpain GT Series. Marciello is sinds 2018 fabriekscoureur bij Mercedes-AMG en maakte zijn ADAC GT Masters-debuut in 2020. Sindsdien heeft de Italiaan, die in 2021 als vierde eindigde, twee races gewonnen en vier keer het podium gehaald.

Zijn partner aan het stuur, Jonathan Aberdein, deed aanvankelijk race-ervaring op in de ADAC Formule 4 en won in 2017 het Formule 4-kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. De Zuid-Afrikaan stapte vervolgens over naar de DTM, waarin hij in 2019 als tiende eindigde.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!