ADAC GT Masters: Mercedes-Mamba bovenaan op eerste testdag

Jonathan Aberdein van Mann-Filter Team Landgraf zette de snelste rondetijd neer van 1:24.136 minuten aan het stuur van de #48 Mercedes-AMG GT3 Evo op dag één van de test in de Motorsport Arena Oschersleben. In de 39ste ronde plaatste de 24-jarige Zuid-Afrikaan de Mercedes-Mamba bovenaan de tijdtabellen.

“Het voelt goed om de snelste ronde te hebben gereden en het geeft je vertrouwen. Het team heeft geweldig werk geleverd en de auto goed afgesteld. Dit is echter nog maar de eerste dag van de test en we hebben nog het hele seizoen voor de boeg. De ADAC GT Masters is een sterke serie met snelle coureurs en auto’s. De standaard is ongelooflijk hoog, maar dit is waar we onze missie om kampioen te worden beginnen”, zei Jonathan Aberdein.

De op één na snelste coureur was Sven Müller achter het stuur van de Allied-Racing Porsche 911 GT3 R met een tijd van 1:24.554 minuten. Florian Spengler sloot de top drie af, hij was 0,192 seconden langzamer dan Müller, in een Audi R8 LMS GT3 Evo II van Car Collection Motorsport.

Franck Perera nam de eerste sessie van de dag voor zich in de Lamborghini Huracán GT3 Evo van Emil Frey Racing. Tijdens de slotsessie plaatste Jules Gounon de Mercedes-AMG GT3 Evo van het Drago Racing Team ZVO bovenaan het tijdschema.

Jules Gounon

Tijdens de drie sessies van dinsdag in Oschersleben kwam de temperatuur niet hoger dan 10 graden. Op het vochtige asfalt werd de nieuwe band van Pirelli getest door alle coureurs in verschillende set-ups. “Pirelli heeft heel goed werk geleverd. De banden hebben veel grip en de balans tussen de voor- en achteras is uitstekend”, aldus Sven Müller.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!