ADAC GT Masters: Mercedes-Mamba bovenaan op eerste testdag

Jonathan Aberdein van Mann-Filter Team Landgraf zette de snelste rondetijd neer van 1:24.136 minuten aan het stuur van de #48 Mercedes-AMG GT3 Evo op dag één van de test in de Motorsport Arena Oschersleben. In de 39ste ronde plaatste de 24-jarige Zuid-Afrikaan de Mercedes-Mamba bovenaan de tijdtabellen.

“Het voelt goed om de snelste ronde te hebben gereden en het geeft je vertrouwen. Het team heeft geweldig werk geleverd en de auto goed afgesteld. Dit is echter nog maar de eerste dag van de test en we hebben nog het hele seizoen voor de boeg. De ADAC GT Masters is een sterke serie met snelle coureurs en auto’s. De standaard is ongelooflijk hoog, maar dit is waar we onze missie om kampioen te worden beginnen”, zei Jonathan Aberdein.

De op één na snelste coureur was Sven Müller achter het stuur van de Allied-Racing Porsche 911 GT3 R met een tijd van 1:24.554 minuten. Florian Spengler sloot de top drie af, hij was 0,192 seconden langzamer dan Müller, in een Audi R8 LMS GT3 Evo II van Car Collection Motorsport.

Franck Perera nam de eerste sessie van de dag voor zich in de Lamborghini Huracán GT3 Evo van Emil Frey Racing. Tijdens de slotsessie plaatste Jules Gounon de Mercedes-AMG GT3 Evo van het Drago Racing Team ZVO bovenaan het tijdschema.

Jules Gounon

Tijdens de drie sessies van dinsdag in Oschersleben kwam de temperatuur niet hoger dan 10 graden. Op het vochtige asfalt werd de nieuwe band van Pirelli getest door alle coureurs in verschillende set-ups. “Pirelli heeft heel goed werk geleverd. De banden hebben veel grip en de balans tussen de voor- en achteras is uitstekend”, aldus Sven Müller.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!