ADAC GT Masters met een startgrid van 30 wagens voor 2022

Ook in 2022 zal het Duitse GT-Kampioenschap opnieuw met een zeer sterk startveld aan het nieuwe seizoen beginnen. Halfweg december hadden 18 teams al van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ​​startplaats voor 30 supersportwagens veilig te stellen in de ADAC GT Masters van volgend jaar. Het nieuwe veld is zowel van hoge kwaliteit als divers, met tot nu toe auto’s van zes geregistreerde fabrikanten: Audi, BMW, Corvette, Lamborghini, Porsche en Mercedes-AMG. Tussen nu en de seizoensopener in op de Motorsport Arena Oschersleben van 21 tot 24 april 2022 kunnen nog meer fabrikanten het veld betreden.

ADAC Sport President Dr. Gerd Ennser: “De grote vraag naar startplaatsen is een sterke toewijding van de deelnemers aan het Duitse GT-kampioenschap. Het ADAC GT Masters-seizoen 2021 was een van de sterkste tot nu toe en verraste ons met een spannende titelrace die tot het uiterste ging, evenals een indrukwekkend mediabereik. We zullen dit volgend jaar ondersteunen met een even sterk veld. Ons innovatief initiatief om te komen tot meer duurzaamheid en de introductie van een milieuvriendelijke brandstof is goed ontvangen door onze concurrenten. We kijken opnieuw uit naar de sterkste Europese GT-teams en coureurs in het Duitse GT-kampioenschap van 2022.”

Ondanks de groei van de DTM blijft de ADAC GT Masters een aantrekkelijke serie voor nieuwkomers. Ook de internationale topteams blijven sterk geïnteresseerd, de organisatie heeft in samenspraak met de GT World Challenge Europe een kalender opgesteld zodat er geen overlappende data zijn voor beide kampioenschappen.

Naast teams als ZVO Racing, met Phillipp Zakowski, voormalig coureur Jörg van Ommen en Mercedes-AMG aan boord, en nieuwkomer Allied Racing (Porsche), zullen de komende weken nog meer indrukwekkende nieuwe teams hun programma presenteren.

In 2022 zullen ook de gevestigde teams groeien, met name regerend kampioen bij Montaplast by LandMotorsport, die van plan zijn om een extra supersportwagen in te zetten. Maar ook nieuwe auto’s dragen bij aan de anticipatie voor het seizoen 2022. BMW komt met de nieuwe M4 GT3 en neemt deel aan de ADAC GT Masters, daarnaast ook de nieuwste evolutionaire uitvoering van de succesvolle Audi R8, de LMS evo II.

Volgend jaar is elke race te zien op de kanalen van RTL Duitsland, terwijl het gratis tv-station NITRO alle races live en integraal zal uitzenden vanaf 12.30 uur op elke zaterdag en zondag. Tickets voor de zeven evenementen zijn nu verkrijgbaar op adac.de/motorsport. Iedereen die snel genoeg zijn tickets voor 31 december bestelt, profiteert van aantrekkelijke aanbiedingen.

ADAC GT Masters-kalender 2022, wijzigingen voorbehouden

22.04. – 24.04.2022   Motorsport Arena Oschersleben

20.05. – 22.05.2022   Red Bull Ring / A

24.06. – 26.06.2022   CM.com Circuit Zandvoort / NL

05.08. – 07.08.2022   Nürburgring

19.08. – 21.08.2022   Family & Friends Festival DEKRA Lausitzring

23.09. – 25.09.2022   Saksenring

21.10. – 23.10.2022   Hockenheimring Baden-Württemberg

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!