ADAC GT Masters: Mirko Bortolotti en Marco Mapelli onaantastbaar in de eerste race op Hockenheim

Mirko Bortolotti en Marco Mapelli bezorgen Lamborghini de eerste zege in de ADAC GT Masters sinds september 2019. Het Audi-duo Feller/Mies kwamen als tweede over de finish en vergroten hun voorsprong in het Duitse GT kampioenschap voor volle tribunes. De derde plaats ging naar Porsche-fabrieksrijder Mathieu Jaminet en titelverdediger Michael Ammermüller in de #92 SSR Performance Porsche.

Polesitter Bortolotti lanceerde zijn GRT Grasser Lamborghini perfect van bij de start en kon in de openingsronde meteen afstand nemen van het peloton. Na ronde twee stond zijn voorsprong al op bijna twee seconden. Naarmate de Italiaan zijn stint vorderde, kon de achtervolgende Ricardo Feller het tempo van de leider evenaren. Wanneer Feller de pitlane opzocht om het stuur door te geven aan Mies, was de achterstand met de koploper teruggebracht naar minder dan één seconde. Na de verplichte pitstops bleef de Lamborghini, nu met Marco Mapelli aan het stuur, aan de leiding.

Mirko Bortolotti en Marco Mapelli

Mirko Bortolotti

“Het voelt geweldig om eindelijk weer eens te winnen. Daar hebben we lang op moeten wachten, zeker omdat we altijd dicht in de buurt waren gekomen. Alles viel vandaag samen en we hebben de poleposition kunnen omzetten in een overwinning. Ik wil het hele team bedanken voor de goede voorbereiding. Ook Marco deed het super vandaag en verdedigde uitstekend de leiding tot het einde. De laatste 20 minuten waren weer erg spannend, maar ik wist dat mijn teamgenoot er alles aan zou doen om de overwinning veilig te stellen. Het was gewoon een perfecte dag voor ons.”

Twee safety car-fasen later in de wedstrijd zorgden ervoor dat het hele veld opnieuw bij elkaar werd gebracht. Door deze procedure kon het talrijke publiek opnieuw genieten van een spannende slotfase waarbij Mies meerdere keren probeerde langs Mapelli te komen, maar uiteindelijk toch de nederlaag moest toegeven met slechts 0,521 seconden. Dankzij zijn zevende overwinning in de ADAC GT Masters schuift Bortolotti naar plaats vier in het klassement en behoudt hij alle kansen op de titel; voor zijn teamgenoot Mapelli, was dit overwinning nummer twee in zijn eerste seizoen.

Audi-duo Feller/Mies

Achter de twee leiders werden de toeschouwers getrakteerd op zij aan zij gevechten voor de resterende plaatsen in de top vijf. Het Porsche-duo Jaminet en Ammermüller kwamen als beste uit de strijd om de derde plaats. Achter de #92 SSR Performance Porsche waren vier Mercedes AMG-fabriekscoureurs verwikkeld in een mooie strijd. Uiteindelijk ging de vierde plaats naar het als tweede geplaatste duo in het kampioenschap, Luca Stolz en Maro Engel in de #22 Mercedes-AMG Team Toksport WRT, terwijl Raffaele Marciello en Maximilian Buhk achter het stuur van de #70 Mann-Filter Team Landgraf Mercedes vijfde werden. Maar na de race kreeg het Mann-Filter duo een straf van 30 seconden voor hun aandeel in de aanrijding met de Audi van Charles Weerts en Dries Vanthoor. Jusuf Owega en Patric Niederhauser vertrokken pas als 16de op de grid met de #4 Phoenix Racing Audi, en schoven zo door van plaats zes naar vijf.

Jusuf Owega en Patric Niederhauser

Marco Mapelli

“Mirko en het ganse GRT-team hebben deze overwinning echt verdiend en mogelijk gemaakt. Ik ben erg blij om hier deel van uit te mogen maken. Mirko gaf de Lamborghini over aan mij in een perfecte positie, en ik was in staat om de overwinning mee naar huis te nemen. De laatste 20 minuten waren erg intens, er lag echt veel pick-up op de baan tijdens de safety car-fase. Ik concentreerde me echter op de herstart en kon de kloof met de concurrentie opnieuw opentrekken.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!