ADAC GT Masters: Ook tweede kwalificatie voor GRT Grasser Racing, Franck Perera wint Pirelli Pole Position Award

Nadat Lamborghini-fabriekscoureur Franck Perera de laatste drie races telkens net naast de snelste tijd op de chronometer greep, was een tijd van 1:37.696 minuten deze keer voldoende om hem zijn eerste Pirelli Pole Position Award en drie kampioenschapspunten te bezorgen in Hockenheim. Op de tweede plaats stond BMW-fabrieksrijder Nick Yelloly, die de #10 Schubert M6 GT3 deelt met Jesse Krohn. De beste titelkandidaten waren Raffaele Marciello en Maximilian Buhk op een derde plaats in de #70 Mann-Filter Team Landgraf Mercedes-AMG GT3.

“De standaard in dit kampioenschap is zo hoog dat alles bij elkaar moet komen om succesvol te zijn. Ik ben dan ook erg blij dat ik de snelste ben geweest”, aldus Perera, die afwisselt met Rolf Ineichen aan het stuur van een Huracán GT3 Evo. “Ik kwam de laatste drie keer dichtbij, maar wist dat ik het hier kon. De gele vlaggen maakten het moeilijk om de banden te beheren. Toch heb ik een goede ronde weten neer te zetten. Het is belangrijk om de overwinning te pakken en Lamborghini te steunen in de titelrace.”

Op de vierde plaats vinden we de lokale favoriet Dennis Marschall terug achter het stuur van de #33 Rutronik Racing by TECE Audi R8, die hij deelt met zijn partner Kim-Luis Schramm. Ook de vijfde positie op de startgrid wordt ingevuld door een Audi, onze landgenoot Dries Vanthoor deelt de #”32 Team WRT bolide met zijn teamgenoot Charles Weerts.

Voor de top drie in het kampioenschap staat de #22 Mercedes-AMG Team Toksport WRT met Maro Engel en Luca Stolz met een zesde positie het beste op de grid. Kampioensleiders Christopher Mies en Ricardo Feller kwamen niet verder dan een 11de tijd in de #29 Land Motorsport. Het Porsche-duo Jaminet en Ammermüller moeten ook buiten de top tien vertrekken in hun #92 SSR Performance bolide op grid nummer twaalf.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!