ADAC GT Masters: Ook tweede kwalificatie voor GRT Grasser Racing, Franck Perera wint Pirelli Pole Position Award

Nadat Lamborghini-fabriekscoureur Franck Perera de laatste drie races telkens net naast de snelste tijd op de chronometer greep, was een tijd van 1:37.696 minuten deze keer voldoende om hem zijn eerste Pirelli Pole Position Award en drie kampioenschapspunten te bezorgen in Hockenheim. Op de tweede plaats stond BMW-fabrieksrijder Nick Yelloly, die de #10 Schubert M6 GT3 deelt met Jesse Krohn. De beste titelkandidaten waren Raffaele Marciello en Maximilian Buhk op een derde plaats in de #70 Mann-Filter Team Landgraf Mercedes-AMG GT3.

“De standaard in dit kampioenschap is zo hoog dat alles bij elkaar moet komen om succesvol te zijn. Ik ben dan ook erg blij dat ik de snelste ben geweest”, aldus Perera, die afwisselt met Rolf Ineichen aan het stuur van een Huracán GT3 Evo. “Ik kwam de laatste drie keer dichtbij, maar wist dat ik het hier kon. De gele vlaggen maakten het moeilijk om de banden te beheren. Toch heb ik een goede ronde weten neer te zetten. Het is belangrijk om de overwinning te pakken en Lamborghini te steunen in de titelrace.”

Op de vierde plaats vinden we de lokale favoriet Dennis Marschall terug achter het stuur van de #33 Rutronik Racing by TECE Audi R8, die hij deelt met zijn partner Kim-Luis Schramm. Ook de vijfde positie op de startgrid wordt ingevuld door een Audi, onze landgenoot Dries Vanthoor deelt de #”32 Team WRT bolide met zijn teamgenoot Charles Weerts.

Voor de top drie in het kampioenschap staat de #22 Mercedes-AMG Team Toksport WRT met Maro Engel en Luca Stolz met een zesde positie het beste op de grid. Kampioensleiders Christopher Mies en Ricardo Feller kwamen niet verder dan een 11de tijd in de #29 Land Motorsport. Het Porsche-duo Jaminet en Ammermüller moeten ook buiten de top tien vertrekken in hun #92 SSR Performance bolide op grid nummer twaalf.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!