ADAC GT Masters: Pirelli Pole Position Award voor Mirko Bortolotti

Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti was de snelste man in de kwalificatie voor de eerste race van de ADAC GT Masters op de Hockenheimring. Met deze poleposition onderstreept de Italiaan nog maar eens zijn titelambities achter het stuur van de #63 GRT Grasser Lamborghini. Leiders in het kampioenschap, Ricardo Feller en Christopher Mies delen de eerste startrij met de #29 Montaplast by Land Motorsport Audi.

Eerder dit jaar wist Bortolotti ook al de poleposition te veroveren op de Red Bull Ring, de Italiaan die de Huracán GT3 Evo deelt met collega-fabriekscoureur Marco Mapelli, vertrok eerder dan de concurrentie naar het asfalt. Goed halfweg verhuisde zijn rondetijd van 1:37.533 minuten meteen naar de bovenkant van de tabellen.

“We hadden een andere strategie, dus we moesten op het einde nogal nerveus wachten, maar we hadden goed werk geleverd”, zei Bortolotti achteraf, die nog drie waardevolle punten pakte in de titelrace. “De tijden lagen ook deze keer weer heel dicht bij elkaar, zoals we gewend zijn in de ADAC GT Masters. Ik had een geweldige ronde neergezet. De auto voelde erg goed aan. In de race zullen we ons in eerste instantie concentreren op de start en proberen ervoor te zorgen dat we het beste uit de startpositie halen. We hebben een goede auto en een sterk stel coureurs. We concentreren ons op onszelf en zien wel waar we uitkomen. Maar het doel is natuurlijk winnen.”

Ricardo Feller die samen met Christopher Mies het kampioenschap leidt, kwalificeerde zich als tweede in de Audi R8 LMS. De Zwitser was slechts 0,033 seconden langzamer dan Bortolotti. De derde plaats ging naar SSR Performance-coureurs Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller (#92 Porsche), met hun derde plaats in het klassement zijn beide heren ook nog volop in de running voor de titel. Titelverdediger en collega Porsche-coureur Christian Engelhart (#75 KÜS Team Bernhard) behaalde de vierde plaats op de grid. De top vijf werd afgerond met Luca Stolz en Maro Engel van het #22 Mercedes-AMG-team Toksport WRT. Het Duitse duo staat momenteel tweede op de ranglijst, met slechts twee punten voorsprong.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!