ADAC GT Masters: Rutronik-Audi sluit tweedaagse test als snelste af

De Rutronik-Audi zet acht minuten voor het einde van de pre-season test in Oschersleben de snelste tijd neer. Op een droog circuit konden Dennis Marschall en Kim-Luis Schramm een tijd van 1:22.893 minuten neerzetten op het 3.667 kilometer lange circuit. Met slechts 13 honderdsten van een seconde achterstand behaalden Christian Engelhart en Ayhancan Güven de tweede plaats in de #91 Porsche 911 GT3 R. Sven Müller en Joel Sturm van Allied-Racing vervolledigde de top drie achter het stuur van de Porsche 911 GT3 R met het nummer 22.

Dennis Marschall: “We hebben een nieuw team dat moet zoeken en wennen. Daarom waren de testdagen in Oschersleben erg belangrijk. Uiteindelijk, net voor het einde, was het toch nog genoeg voor de eerste plaats. Dat is een goede basis, want we willen bij de koplopers horen.”

Snelle rondetijden, pitstoptrainingen, zeer gemotiveerde coureurs en teams: de officiële pre-season test van de ADAC GT Masters in Oschersleben gaf een voorproefje van wat toeschouwers en fans kunnen verwachten bij de start van het seizoen op 22 april op dezelfde locatie. In zes sessies van in totaal meer dan acht uur legden de coureurs 3.182 ronden en een afstand van 11.668.394 kilometer af. Voor het eerst testten de coureurs de nieuwe banden van seriepartner Pirelli. Dit overtuigde zowel in droge als natte omstandigheden.

Nicky Catsburg (Schubert Motorsport, BMW M4 GT3 #20): “De testtijden waren niet bijzonder lang en helaas hadden we hier maar één BMW M4 GT3 beschikbaar. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat de tweede auto voor de start van het seizoen over twee weken klaar zal zijn. Ons team is geweldig en zal zeker tot aan de start van het seizoen alles voor elkaar krijgen. De nieuwe banden voelden erg goed aan.”

De openingsronde van de ADAC GT Masters zal ook plaatsvinden in de Motorsport Arena Oschersleben van 22 t/m 24 april.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!