ADAC GT Masters: SSR Performance wint finale van 2021, titel voor Ricardo Feller en Christopher Mies

Drama alom tijdens de seizoensfinale van de ADAC GT Masters op de Nürburgring, de race die een half uur later hervat diende te worden na de startcrash en ook ingekort werd tot 43 minuten, eindigde met een overwinning voor het Porsche-duo Ammermüller en Jaminet. Ricardo Feller en Christopher Mies hadden uiteindelijk voldoende aan een tiende plaats voor de kampioenstitel van 2021.

De finale die één groot feest moest worden, werd meteen getekend door een zware crash bij de start tussen Jannes Fittje in de #91 Team Joos Porsche en Pierre Kaffer in de #11 Rutronik Racing Audi, beide piloten moesten voor nader onderzoek naar een ziekenhuis worden overgebracht. Ook onze landgenoot Dries Vanthoor (#32 WRT-Audi) raakte betrokken bij een aanrijding en moest de race al stopzetten nog voor de tweede ronde was afgelopen onder de safetycar.

Herstart van de race

Tweede in het klassement, Luca Stolz en Maro Engel namen al vrij vroeg de leiding in de race. Maar lang duurde het echter niet voordat hun titelhoop met de grond gelijk gemaakt werd, Engel kreeg een drive-through penalty na een aanrijding in de openingsronde. Door de sanctie viel de #22 Toksport WRT Mercedes-AMG volledig buiten de punten en kon het duo de titeldromen volledig opbergen.

Door een vroege pitstop zoals in de eerste race en een slimme strategie, namen Ammermüller en Jaminet vervolgens de leiding over, waarna het SSR Performance-duo de race domineerden op weg naar hun vierde overwinning van het seizoen. 

Mathieu Jaminet: “Het doel voor de race was duidelijk: we probeerden zo hard mogelijk te pushen. We waren moe van een undercut met Michael, omdat we vastzaten in het verkeer. Dat is goed gelukt. We hadden een goed tempo vandaag en een goede auto, waardoor we de overwinning konden pakken. Hoewel het niet genoeg was voor de titel, zijn we over het alge-meen erg blij. Land-Motorsport verdiende de titel dit seizoen, ze maakten echt heel weinig fouten.”

Michael Ammermüller: “Het was erg koud, waardoor het moeilijk was om de banden op temperatuur te krijgen. Ik was bang dat iemand me in bocht 1 van achteren zou aanrijden. Gelukkig kwam ik er echter goed doorheen en pushte heel hard om de race te winnen. We waren tot aan de finish in de strijd om de titel, want het kwam weer allemaal heel dichtbij. Maar natuurlijk zijn we ook blij met de tweede plaats in het eindklassement.”

De tweede plaats ging naar Marco Holzer en Joel Eriksson (#74 Küs Team Bernhard) in een andere Porsche 911 GT3 R, voor de #19 GRT Grasser Racing Team Lamborghini van Rolf Ineichen en Franck Perera. De vierde plaats ging naar hun teamgenoten Mirko Bortolotti en Marco Mapelli (#63), Jusuf Owega en Patric Niederhauser eindigden als vijfde in de thuisrace met hun #4 Phoenix Racing Audi R8.

De kampioenen

Ricardo Feller: “Op dit moment voelt alles perfect aan. Een paar jaar geleden, in de ADAC Formule 4, heb ik altijd van dit moment gedroomd. Het is gewoon ongelooflijk om vandaag de coureurs-, team- en juniortitel te winnen. De strijd met Kim aan het einde was hard maar rechtvaardig en natuurlijk erg leuk. Chris en ik waren een sterk duo. Bovendien hadden we het beste team, dat ons het hele seizoen van een superauto heeft voorzien. Dit was echt een geweldige dag.”

Christopher Mies 2021

Christopher Mies: “Dat was een zeer emotionele race. We hebben het onszelf weer moeilijk gemaakt en ik ben blij dat het uiteindelijk allemaal gelukt is. Er zal zeker wat te vieren zijn deze avond! Het voelt goed om gewonnen te hebben. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn tweede titel bij Land-Motorsport heb behaald en sta ook versteld van de manier waarop Ricardo zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Dit is een heel speciaal moment voor mij vandaag.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!