ADAC GT Masters: SSR Porsche op oorlogspad tijdens de eerste vrije training op de Nürburgring

Porsche domineerde tijdens de eerste vrije training in de seizoensfinale op de Nürburgring, de volledige top drie werd door de constructeur uit Stuttgart in beslag genomen. Fabriekscoureur en titelkandidaat Mathieu Jaminet was de snelste van de drie tijdens de 45 minuten durende sessie. De Fransman, die de #92 Porsche 911 GT3 R deelt met titelverdediger Michael Ammermüller, kon het beste omgaan met de koude omstandigheden en het opdrogende asfalt.

Met amper 0,068 seconden verschil kwamen merkgenoten Sven Müller en Robert Renauer in de #99 Precote Herberth Motorsport Porsche over de eindmeet. De derde plaats, ging naar de 911 van Christian Engelhart en Thomas Preining achter het stuur van de #75 Küs Team Bernhard. Leiders is het kampioenschap Ricardo Feller en Christopher Mies brachten de #29 Montaplast by Land-Motorsport Audi pas als 15de onder de geblokte door. Ook Luca Stolz en Maro Engel die tweede staan in het GT-kampioenschap deden amper één plaats beter aan het stuur van de #22 Toksport WRT Mercedes.

Mathieu Jaminet

“In het begin wisten we niet zeker wat de baanomstandigheden waren”, zei Jaminet. “Het was nog nat, vooral aan het begin van de sessie en in sector één. We waren dan ook een beetje verbaasd dat niemand die rondetijd uiteindelijk heeft weten te verbeteren. We hebben sinds de test van gisteren nogal wat veranderingen aan de auto aangebracht en het lijkt erop dat ze hun vruchten afwerpen. Er is nog ruimte voor verbetering, maar dit was zeker een goed begin. Eens kijken hoe we het vanmiddag doen, als de baan helemaal droog is.” De twee SSR Performance-coureurs hebben een voorsprong van 17 punten op de ranglijst, wat betekent dat Ammermüller de kans heeft om de eerste coureur in de geschiedenis van de ADAC GT Masters te worden die zijn titel met succes verdedigt.

Christopher Mies

“We hadden moeite om ons ritme te vinden in deze sessie”, aldus Mies. “In het begin concentreerden we ons op taken zoals remmen. Toen we een paar snelle rondetijden wilden neerzetten, was er vrij lang code geel tijdens de sessie. Maar het komt allemaal goed. Het is geen drama, want we hebben gisteren veel gereden.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!