ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het “Festival of Dreams” op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot 11 juni en biedt bezoekers twee spannende races van de ADAC GT Masters, gratis tickets en een divers ondersteunend programma om de 75e verjaardag van Porsche sportwagens te vieren.

In het seizoen 2023 zal de duurzame brandstof “Shell Blue Gasoline 98 GT Masters” verder gebruikt worden, die voor ongeveer 50 procent uit hernieuwbare componenten bestaat en zo bijdraagt ​​aan CO2-reductie. Ook het initiatief om plastic afval in de paddock te voorkomen, dat in samenwerking met seriepartner BWT is gestart, wordt voortgezet. Coureurs en teams maken kans op prijzengeld van in totaal meer dan 570.000 euro in cash en non-cash prijzen.

Het startveld van de ADAC GT Masters bestaat uit sportwagens van de premiumfabrikanten Audi, BMW, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche. Er zijn ook verschillende nieuwe teams, waaronder Haupt Racing Team die hun debuut maken met een Mercedes-AMG GT3 Evo en Nordpass by Juta Racing die voor het eerst naar de serie komen met een Audi R8 LMS GT3 Evo 2. Huber Racing gaat de strijd om het kampioenschap aan met de gloednieuwe Porsche 911 GT3 R en racewinnaar Tim Zimmermann. Het Grasser Racing Team uit Oostenrijk keert terug naar het kampioenschap met Benjamin Hites uit Chili en Lamborghini-fabrieksrijder Marco Mapelli uit Italië. Het Liqui Moly Team Engstler start voor het eerst met een Audi in de ADAC GT Masters en heeft de 17-jarige Chinees Dylan Yip en Kwanda Mokoena uit Zuid-Afrika als coureurs.

ADAC GT Masters 2022
Tim Zimmermann

Buiten het circuit kunnen autosportliefhebbers zich verheugen op een divers programma. Er is ook een exclusief concert van Alvaro Soler en live verslaggeving van de legendarische 24 uur van Le Mans.

Het weekend begint op vrijdag met twee vrije trainingen. De eerste kwalificatie vindt plaats op zaterdag, gevolgd door de eerste race van het seizoen in de middag. Op zondag is er nog een kwalificatiesessie en de tweede race.

Sport1, de tv-partner, zendt alle twaalf races van het seizoen live uit op de Duitse gratis tv en de race-actie is ook gratis te volgen in de livestream op youtube.com/adacmotorsports.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!