ADAC GT Masters start op nieuwe Pirelli-banden in 2022

Het Duitse GT-kampioenschap start in het seizoen 2022 met een nieuwe generatie banden van seriepartner Pirelli. Met de nieuwe P Zero DHF heeft het Italiaanse bedrijf, dat ook exclusief leverancier is van de Formule 1 en het FIA World Rally Championship (WRC), het eerste bandentype ontwikkeld dat niet alleen in GT3-races, maar ook in de GT2 en GT4 kan gebruikt worden. Pirelli is sinds 2015 de exclusieve partner van de ADAC GT Masters.

De nieuwe generatie banden is duurzamer en effectiever en komt volledig tegemoet aan de strenge eisen van de ADAC GT Masters, dat in 2022 wordt uitgebreid en waarin de raceklassen hierin een voortrekkersrol spelen gaan. Zo zal er in het nieuwe seizoen voor het eerst milieuvriendelijke brandstof gebruikt worden.

ADAC GT4 Germany Nürburgring

Ook het succesvolle project “Flessenvrije Zone”, dat dit jaar in samenwerking met BWT van start is gegaan en gericht is op het vermijden van het gebruik van plastic flessen, zal in 2022 uitgebreid worden.

Duurzaamheid was de voornaamste factor bij de ontwikkeling van de nieuwe banden. Ook in de DHF-banden worden speciaal ontwikkelde, hernieuwbare materialen gebruikt. Daarnaast vermindert de logistieke inspanning omdat de nieuwe banden in verschillende GT-categorieën zullen worden gebruikt en levert het ook nog eens minder afval op.

Pirelli P ZERO

Pirelli Pole Position Award

Naast het leveren van banden is het Italiaanse bedrijf ook de hoofdsponsor van de Pirelli Pole Position Award, de Pirelli Junior-competitie en de Pirelli Trophy: beide winnaars ontvangen een quotum Pirelli-banden voor het volgende seizoen. Pirelli dat sinds 2015 de exclusieve bandenpartner van de ADAC GT Masters is, levert ook het rubber voor de ADAC GT4 Germany en de ADAC Formula 4-series.

ADAC Formula 4 Hockenheim
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!