ADAC GT Masters start op nieuwe Pirelli-banden in 2022

Het Duitse GT-kampioenschap start in het seizoen 2022 met een nieuwe generatie banden van seriepartner Pirelli. Met de nieuwe P Zero DHF heeft het Italiaanse bedrijf, dat ook exclusief leverancier is van de Formule 1 en het FIA World Rally Championship (WRC), het eerste bandentype ontwikkeld dat niet alleen in GT3-races, maar ook in de GT2 en GT4 kan gebruikt worden. Pirelli is sinds 2015 de exclusieve partner van de ADAC GT Masters.

De nieuwe generatie banden is duurzamer en effectiever en komt volledig tegemoet aan de strenge eisen van de ADAC GT Masters, dat in 2022 wordt uitgebreid en waarin de raceklassen hierin een voortrekkersrol spelen gaan. Zo zal er in het nieuwe seizoen voor het eerst milieuvriendelijke brandstof gebruikt worden.

ADAC GT4 Germany Nürburgring

Ook het succesvolle project “Flessenvrije Zone”, dat dit jaar in samenwerking met BWT van start is gegaan en gericht is op het vermijden van het gebruik van plastic flessen, zal in 2022 uitgebreid worden.

Duurzaamheid was de voornaamste factor bij de ontwikkeling van de nieuwe banden. Ook in de DHF-banden worden speciaal ontwikkelde, hernieuwbare materialen gebruikt. Daarnaast vermindert de logistieke inspanning omdat de nieuwe banden in verschillende GT-categorieën zullen worden gebruikt en levert het ook nog eens minder afval op.

Pirelli P ZERO

Pirelli Pole Position Award

Naast het leveren van banden is het Italiaanse bedrijf ook de hoofdsponsor van de Pirelli Pole Position Award, de Pirelli Junior-competitie en de Pirelli Trophy: beide winnaars ontvangen een quotum Pirelli-banden voor het volgende seizoen. Pirelli dat sinds 2015 de exclusieve bandenpartner van de ADAC GT Masters is, levert ook het rubber voor de ADAC GT4 Germany en de ADAC Formula 4-series.

ADAC Formula 4 Hockenheim
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!