ADAC GT Masters start op nieuwe Pirelli-banden in 2022

Het Duitse GT-kampioenschap start in het seizoen 2022 met een nieuwe generatie banden van seriepartner Pirelli. Met de nieuwe P Zero DHF heeft het Italiaanse bedrijf, dat ook exclusief leverancier is van de Formule 1 en het FIA World Rally Championship (WRC), het eerste bandentype ontwikkeld dat niet alleen in GT3-races, maar ook in de GT2 en GT4 kan gebruikt worden. Pirelli is sinds 2015 de exclusieve partner van de ADAC GT Masters.

De nieuwe generatie banden is duurzamer en effectiever en komt volledig tegemoet aan de strenge eisen van de ADAC GT Masters, dat in 2022 wordt uitgebreid en waarin de raceklassen hierin een voortrekkersrol spelen gaan. Zo zal er in het nieuwe seizoen voor het eerst milieuvriendelijke brandstof gebruikt worden.

ADAC GT4 Germany Nürburgring

Ook het succesvolle project “Flessenvrije Zone”, dat dit jaar in samenwerking met BWT van start is gegaan en gericht is op het vermijden van het gebruik van plastic flessen, zal in 2022 uitgebreid worden.

Duurzaamheid was de voornaamste factor bij de ontwikkeling van de nieuwe banden. Ook in de DHF-banden worden speciaal ontwikkelde, hernieuwbare materialen gebruikt. Daarnaast vermindert de logistieke inspanning omdat de nieuwe banden in verschillende GT-categorieën zullen worden gebruikt en levert het ook nog eens minder afval op.

Pirelli P ZERO

Pirelli Pole Position Award

Naast het leveren van banden is het Italiaanse bedrijf ook de hoofdsponsor van de Pirelli Pole Position Award, de Pirelli Junior-competitie en de Pirelli Trophy: beide winnaars ontvangen een quotum Pirelli-banden voor het volgende seizoen. Pirelli dat sinds 2015 de exclusieve bandenpartner van de ADAC GT Masters is, levert ook het rubber voor de ADAC GT4 Germany en de ADAC Formula 4-series.

ADAC Formula 4 Hockenheim
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!