ADAC GT Masters: Tim Zimmermann naast Christopher Mies

Tim Zimmermann zal voor de derde keer aantreden in de ADAC GT Masters 2022. De nu 25-jarige coureur maakte in 2020 zijn debuut in de serie en won de Pirelli Junior-competitie. Samen met regerend kampioen Christopher Mies zal hij de cockpit delen ​​van één van de drie Audi R8 LMS evo II van het Montaplast by Land-Motorsport-team. In een exclusief interview geeft de voormalige ADAC Stiftung Sport-coureur antwoorden op enkele vragen over het leven in het Duitse GT-kampioenschap.

2022 is je derde seizoen in het Duitse GT-kampioenschap. Wat heb je geleerd van je eerste twee jaar in de ADAC GT Masters?

Mijn debuut in 2020 was een ongelooflijk goede start van de serie, want ik won de Pirelli Junior-competitie. Daarentegen was vorig seizoen helaas minder succesvol en nogal moeilijk. Ik heb ups en downs gehad in mijn eerste twee jaar GT3-racen. Ik heb daardoor ongelooflijk veel geleerd. Het afgelopen jaar was erg veeleisend en in veel opzichten een leerzame ervaring. Hoewel het resultaat aan het einde van het seizoen teleurstellend was, heb ik nog steeds veel vertrouwen in mijn vaardigheden, omdat ik weet waartoe ik in staat ben. Ik kijk nu uit naar de nieuwe uitdaging bij Land-Motorsport. Het team heeft meermaals laten zien dat het tot de besten behoort. Het is een grote eer voor mij om in de winnende auto van het kampioenschap te rijden. Het laat me zien dat het team in mij gelooft en dat is een goed gevoel.

Komend seizoen wissel je van fabrikant. Hoe groot is de uitdaging om in de nieuwe Audi R8 LMS evo II te rijden in plaats van een Lamborghini Huracán GT3 Evo?

Ik denk dat de verandering van fabrikant van Lamborghini naar Audi de kleinste hindernis voor mij zal zijn. Met de nieuwe Audi R8 LMS evo II en de nieuwe motor verwacht ik geen grote prestatieveranderingen ten opzichte van de Lamborghini Huracán GT3 Evo. De aerodynamische componenten zullen zeker het grootste verschil maken. Het nieuwe achterspoilerconcept van Audi is erg interessant en het zal een spannend proces zijn om erachter te komen wat er goed of zelfs minder goed mee werkt. Verder lijken de twee auto’s erg op elkaar. Dat is zeker een voordeel voor mij.

Een nieuwe auto betekent ook een nieuw team. Wat was cruciaal in uw beslissing om met Montaplast by Land-Motorsport samen te werken?

Ik heb met meerdere teams gesproken en gekeken welk team het beste zou passen. Iedereen weet dat Land-Motorsport een fantastisch team is en we konden het uitstekend met elkaar vinden tijdens onze eerste ontmoeting. We kwamen tot een goede verstandhouding, wat de beslissing voor mij gemakkelijk maakte. Het ging niet alleen om het succes van het team in het verleden, maar het is ook belangrijk voor mij om al mijn sponsors te kunnen presenteren. Daarvoor heb ik veel ruimte op de auto nodig. Dat was een belangrijk onderwerp en ook daar waren we het gelukkig snel over eens.

Hoe voelt het om in de kampioenschapswinnende auto te rijden met de nummer 1 erop?

Er is natuurlijk een zekere mate van druk, die ik mezelf soms ook opleg. Het nieuwe seizoen markeert het begin van een nieuw hoofdstuk en iedereen begint opnieuw. Om deze reden probeer ik me niet te veel te laten intimideren door de nummer 1 op de auto, maar me in plaats daarvan te concentreren op wat ons te wachten staat. De opwinding over de geweldige nieuwe omgeving is zeker het overweldigende gevoel.

Wat heb je in de winterstop uitgespookt en zijn de voorbereidingen voor komend seizoen al in volle gang?

Ik had het erg druk tijdens de wintermaanden, ontmoette sponsors en verveelde me zeker niet. Ik ben echter ook op vakantie geweest en heb in Thailand kunnen ontspannen en nieuwe energie opgedaan. Als team zitten we momenteel midden in onze voorbereiding op het seizoen. We testen veel en werken aan onze processen.

Heb jij je doelen voor dit seizoen al bepaald?

Iedereen wil vooraan in het veld strijden en iedereen wil winnen. Wij zijn niet anders. We zijn ons echter ook bewust van de kracht in de diepte in de ADAC GT Masters en dat de strijd om het kampioenschap geen gemakkelijke zal worden. We zullen ons best doen en uiteraard vechten om de titel te verdedigen.

Bron: ADAC GT Masters

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!