ADAC GT Masters: Titelfavorieten starten op poleposition!

Een spannender scenario kan je zelf niet bedenken voor het laatste weekend van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Kampioenschapsleider Ricardo Feller pakte voor de derde keer dit seizoen de pole in de #29 Montaplast by Land Motorsport Audi, maar ook zijn naaste rivaal Luca Stolz start vanop de eerste rij met zijn #22 Toksport WRT Mercedes. De volledige top vijf in het algemene klassement starten allemaal vanuit de zes voorste plaatsen op de grid.

Door het koude weer in de Eifel werd bijna driekwart van de kwalificatie gebruikt om de banden op temperatuur te krijgen. Tegen het einde van de 20 minuten durende kwalificatiesessie bereikte Feller de top van de timing met een tijd van 1: 26,873 minuten. Daardoor wint de Zwitser opnieuw een waardevol punt voor hemzelf en zijn partner Christopher Mies.

Luca Stolz en Maro Engel, starten eveneens op de eerste rij, momenteel staat het duo tweede ​in het algemeen klassement. Mirko Bortolotti die de #63 Huracán GT3 Evo van het GRT Grasser Racing Team met collega-Lamborghini-fabriekscoureur Marco Mapelli deelt, vertrekt vanaf de derde gridplaats.

Sven Müller en Robert Renauer werden vierde en plaatsen zich daarmee als beste Porsche (#99 Precote Herberth Motorsport) in de rangschikking. De Mercedes-AMG gerund door MannFilter Team Landgraf – HTTP/WWRS met Raffaele Marciello en Maximilian Buhk achter het stuur vervolledigde de top vijf. Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller die vrijdag nog het snelste waren in de eerste vrije training, vertrekken met de #92 SSR Performance Porsche vanop de zesde positie. Onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts verging het heel wat minder tijdens de kwalificatie. Nadat Vanthoor nog de snelste tijd neerzette tijdens de laatste vrije training op vrijdag, kwam zijn teamgenoot Weerts vandaag niet verder dan een twaalfde tijd in de #32 WRT-Audi.

Ricardo Feller

“Een perfecte kwalificatie”, aldus Feller na de race. “De drie punten van de Pirelli Pole Position Award zijn erg belangrijk in de titelrace, juist omdat iedereen zo extreem dicht bij elkaar staat aan de top van het klassement telt elk punt. De sleutel tot het doel was om de banden op de juiste temperatuur te krijgen. Het was niet gemakkelijk, vooral met de voorbanden. De race zal zeer spannend worden, met onze rivalen voor de titel vlak achter ons. Ik kijk er alvast naar uit.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!