Ricardo Feller snelste in de eerste kwalificatieronde op de Lausitzring

Ricardo Feller wist vandaag de snelste tijd neer te zetten in de eerste kwalificatiesessie van het Duitse GT-kampioenschap op de DEKRA Lausitzring. Met deze tijd bezorgt hij Audi de vierde poleposition op rij en wint hij voor de tweede keer de Pirelli Pole Position Award dit seizoen.

Zoals de meeste coureurs ging ook de Zwitser aan het begin van de 20 minuten durende sessie het asfalt op. De zon had plaatsgemaakt voor lichte motregen en alle wagens stonden opgesteld op slicks, om mee te kunnen strijden voor de beste startplaats was het uitermate belangrijk enkele vliegende rondjes af te leggen. Na amper drie snelle rondjes nam Feller de leiding over de eerste kwalificatieronde, maar niet veel later wist de concurrentie zijn tijd te verbeteren. Maar opnieuw zette de Audi-coureur een geweldige tijd op de pitschermen die de wagen deelt met Christopher Mies, met 1:21.678 minuten bleek deze simpelweg te goed voor de tegenstanders. Enkel in de laatste minuten van de sessie werd het nog spannend wanneer de hemelsluizen dicht gingen, en Raffaele Marciello achter het stuur van zijn Mann-Filter Mercedes de snelste was in de eerste sector. Maar wanneer de Italiaan over de eindmeet kwam moest hij tevreden zijn met een vierde gridplaats.

Mirko Bortolotti – Albert Costa Balboa

“Het is geweldig om voor de tweede keer op rij de pole te pakken na Zandvoort “, aldus een opge-togen Feller. “Uiteindelijk was het weer zenuwslopend, maar dat was natuurlijk voor iedereen zo. Toen Raffaele de snelste sectortijd neerzette, werd ik weer wat nerveus. Het team leverde geweldig werk en stuurde me op het juiste moment naar buiten. We willen ons nu vooral concentreren op de race zelf en proberen mee te draaien aan de kop van het veld.”

Op amper 0,074 seconden werd Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti tweede van het GRT Grasser Racing Team. De Italiaan, die de Huracán GT3 deelt met Albert Costa Balboa, start naast Feller op de eerste rij. Luca Stolz die de Mercedes-AMG Toskport van WRT deelt met Maro Engel, pakte de derde tijd. De Duitser kwam ook amper 0,096 seconden tekort op de tijd van Feller.

NITRO zal de race live uitzenden vanaf 16.00 uur.

Luca Stolz – Maro Engel
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!