ADAC GT Masters: Twee op twee voor Lamborghini in Hockenheim

Rolf Ineichen en Franck Perera schreven zondag de ADAC GT Masters-race op de Hockenheimring op hun palmares, het duo kwam in de #19 GRT Grasser Lamborghini als eerste over de eindmeet voor Raffaele Marciello en Maximilian Buhk in de #70 MANNFILTER Team Mercedes. Maro Engel en Luca Stolz vervolledigde het podium met de #22 Mercedes-AMG Team Toksport WRT. Kampioenschapsleiders Christopher Mies en Ricardo Feller moesten genoegen nemen met de zevende positie, en zagen hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen tot amper vier punten.

Net zoals tijdens de tweede kwalificatieronde, reed Franck Perera het eerste deel van de tweede wedstrijd zeer stabiel en consequent, wat resulteerde in rondetijden die een klasse apart te noemen waren. Tevens schreef de Fransman ook nog eens het snelste rondje achter zijn naam, daarboven bedroeg zijn voorsprong ook nog een zes seconden wanneer hij de Lamborghini Huracán GT3 Evo in ronde 19 overhandigde aan zijn partner Rolf Ineichen. Net als een Zwitsers uurwerk bracht Ineichen de Italiaanse sportwagen met bijna 3 seconden voorsprong over de eindmeet. Voor Ineichen en Perera was dit de eerste overwinning van het seizoen, Ineichen won ook voor de tweede dag op rij de Pirelli Trophy-competitie, het GRT Grasser Racing Team won ook de tweede overwinning van het weekend voor Lamborghini.

Rolf Ineichen en Franck Perera

Franck Perera

“De race was niet makkelijk, maar de start was cruciaal. Ik probeerde, en met succes, om zo ver mogelijk voor het achtervolgende peloton te komen. De auto was ontzettend goed vandaag. Rolf deed het ook geweldig en bracht de overwinning mee naar huis. Het seizoen was tot nu toe niet het gemakkelijkste voor het team, dus ik ben heel blij met het resultaat van vandaag.”

Franck Perera

TITELRACE

Het Duitse GT-kampioenschap zal dan toch beslist worden in de laatste ronde op de Nürburgring: tijdens het voorlaatste raceweekend in Hockenheim en met overvolle tribunes, kwamen kampioenschapsleiders Ricardo Feller en Christopher Mies onder enorme druk te staan ​​van hun achtervolgers. Het Audi Land Motorsport-duo moest genoegen nemen met de zevende plaats, terwijl de Mercedes-AMG rivalen van Team Toksport WRT met Luca Stolz en Maro Engel achter het stuur als derde eindigden, en zo hun achterstaand tot slechts vier punten in het eindklassement verkleinden.

Luca Stolz – Maro Engel

DERTIEN 

Wiskundig gezien maken nog 13 coureurs kans om de titel te winnen tijdens de finale van 5 tot 7 november op de Nürburgring. Achter de winnaars streden de titelkandidaten van Mercedes-AMG om de beste positie. Gedurende de hele race waren Raffaele Marciello en Maximilian Buhk verwikkeld in een strijd om de tweede plaats met merkgenoten en het als tweede geplaatste duo in het kampioenschap Luca Stolz en Maro Engel, waarbij Marciello en Buhk uiteindelijk als beste uit de bus kwamen. Lange tijd leek het erop dat Igor Waliłko en Jules Gounon, beide #13 Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing er een drievoudige Mercedes-AMG-strijd om het podium van zouden maken. Echter, na een korte klim naar de tweede plaats en na de ronde van pitstops, viel Waliłko in de slotfase terug naar de vijfde plaats, achter de best geplaatste Porsche van titelverdediger Christian Engelhart en Thomas Preining. De vijfde plaats was echter nog steeds goed genoeg voor Waliłko om de overwinning in de Pirelli Junior-competitie te behalen.

Mathieu Jaminet ​​en titelverdediger Michael Ammermüller

Verderop waren meer titelkandidaten betrokken bij een aantal spannende duels voor het puntenklassement. In een drievoudige strijd om de zesde plaats eindigde het Porsche-duo Dylan Pereira en Joel Eriksson, beide #75 Küs Team Bernhard net voor kampioenschapsleiders Ricardo Feller en Christopher Mies van Montaplast by Land-Motorsport, die genoegen moest nemen met de zevende plaats in de Audi R8 LMS. Porsche-fabriekscoureur Mathieu Jaminet ​​en titelverdediger Michael Ammermüller kwamen als volgende over de finish in de #92 SSR Performance Porsche en vertrekken als derde in het pun-tenklassement naar de Nürburgring. Callaway Competition die met de #77 Corvette C7 GT3-R een thuiswedstrijd reden eindigden als negende, daarmee behaalden Jeffrey Schmidt en Marvin Kirchhöfer een mooi top tien resultaat. David Jahn  en Jannes Fittje sloten het rijtje van tien af met de #91 Team Joos Sportwagentechnik Porsche.

Jeffrey Schmidt – Marvin Kirchhöfer

Rolf Ineichen

“Hockenheim lag me altijd goed sinds mijn tijd in de Porsche Carrera Cup en ik heb hier ontzettend veel getest. Onze auto heeft een zeer goed pakket, wat hier bijzonder goed werkt. Ik wist dat mijn helft van de race heel belangrijk zou zijn voor het team, we hebben dit jaar herhaaldelijk te maken gehad met tegenslagen, dus het was erg belangrijk om dit succes te behalen. Er was veel druk na de kwalificatie, maar Franck gaf me een goede auto met stevige banden en ik kon de overwinning veiligstellen zonder grote fouten te maken. De laagstaande zon maakte de lichtomstandigheden wel zeer moeilijk, in sommige hoeken op het circuit kon je niet zien waar je heen ging.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!