ADAC GT4: CV Performance Group zet drie Mercedes-AMG GT4’s in

Nieuwkomer CV Performance Group zet meteen een trio van Mercedes-AMG op de startgrid van de ADAC GT4 Germany. Het team van Christian Voß heeft ook al vijf van de zes namen bekendgemaakt die mee zullen strijden voor de GT4-titel.

Autosport in de ADAC-omgeving is echter geen onbekende voor de CV Performance Group uit Niederzissen. Met een indrukwekkend palmares van vijf titels in de ADAC Kart Masters zet het team de volgende stap in de ADAC Motorsport.

Ook de vier vaste coureurs voor het seizoen 2022 liggen al vast. Ricardo Dort en Ferdinand Winter delen een Mercedes-AMG GT4. De twee piloten maken de overstap van de karting naar het autoracen. Tijdens de wintermaanden hebben ze al kunnen proeven van het GT4-geweld voor de CV Performance Group bij races in Zuid-Europa.

Tijdens een eliminatietest op de Hockenheimring werden Leon Koslowski en Julian Hanses gekozen voor de tweede Mercedes AMG GT4. Beide coureurs kennen het ADAC Motorsport-pakket uit het verleden. Koslowski voltooide tijdens het raceweekend op Circuit Zandvoort in 2021 een gaststart in de ADAC GT4 Duitsland met een Audi. Hanses nam in 2016 en 2017 deel aan de ADAC Formule 4. De afgelopen twee jaar nam hij deel aan de Porsche Carrera Cup Duitsland, die net als de ADAC GT4 Duitsland een permanente supportserie is van de ADAC GT Masters.

Deze twee Mercedes-AMG’s zullen deelnemen aan alle 12 races van de ADAC GT4 Germany, een derde completeert de line-up op de Nürburgring en bij de seizoensfinale op de Hockenheimring. Philipp Gogollok is al een bevestigd als piloot, het team maakt op een later tijdstip bekend wie de tweede rijder zal worden. Op 5 en 6 april neemt het team dan deel aan de officiële testritten van de ADAC GT4 Germany in de Motorsport Arena Oschersleben.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!