ADAC GT4 Germany: Dubbele zege voor Jan Marschalkowski en Théo Nouet in Zandvoort!

Twee keer feest voor Jan Marschalkowski en Théo Nouet (Team Zakspeed), ook in de tweede race van de ADAC GT4 was de #13 Mercedes-AMG GT4 iedereen te slim af. Het was wel een race vol met actie en spektakel dat natuurlijk ook voor de nodige safety car procedures zorgde, maar het was wel een race met een hoog entertainment gehalte van de eerste tot de laatste seconde. Michael Schrey en Gabriele Piana (Hofor Racing by Bonk Motorsport) reden een tactisch sterke wedstrijd met de #2 BMW M4 GT4 en kwamen als tweede over de finishlijn, met deze plaats verdedigden ze ook hun voorsprong verder in het klassement. De #69 Aston Martin Vantage GT4 met Andreas Wirth en Phil Dörr (Dörr Motorsport) achter het stuur maakten het podium volledig.

Nouet nam de start vanop de pole en nam ook meteen de leiding in handen, op de voet gevolgd door teamgenoot Gabriela Jílková. Maar in de tweede ronde viel de rode vlag vanwege een ongeval met de #32 Audi R8 LMS GT4 met Robin Rogalski achter het stuur. De wedstrijd werd stilgelegd en de wagens opgesteld aan start-finish voor een nieuwe herstart. Plots sloegen de vlammen uit de motorkap van de auto van Jílková, een moment van verbazing en onrust. Maar gelukkig konden de mechaniekers van Zakspeed de wagen met veel moeite repareren voor de nieuwe herstart. De toeschouwers op de hoofdtribune waren ooggetuige van het hele voorval en bedankten het hele team met een warm applaus voor de goede afloop.

Andreas Wirth – Phil Dörr

Bij de herstart bleef Nouet aan de leiding, maar Jílková moest Nicolaj Møller Madsen in de #1 Porsche 718 Cayman GT4 en de #69 Aston Martin met Wirth laten passeren. Een botsing tussen de #33 Porsche van Daniel Schwerfeld en de #7 Mercedes-AMG van Robin Falkenbach zorgde even later voor een nieuwe safety car procedure in de race. Wanneer de safety car opnieuw binnen was werd Jílková ook nog eens gepasseerd door de #2 BMW M4 van Michael Schrey. Ondertussen was de Pit window open en had Nouet een hele mooie voorsprong opgebouwd wanneer hij de wagen overhandigde aan zijn teamgenoot Jan Marschalkowski.

Michael Schrey – Gabriele Piana

De tactiek van Hofor Racing by Bonk Motorsport om Michael Schrey met de #2 BMW M4 als eerste binnen te halen leek zijn vruchten af te werpen. Gabriele Piana kon er van profiteren wanneer de anderen moesten wisselen om een aantal snelle rondetijden neer te zetten, om zo vervolgens aan te sluiten achter de leidende Mercedes AMG van Marschalkowski. Er ontstaat een mooi gevecht om de leiding tussen beide wagens. Achter het leidende duo ontwikkeld zich een mooie strijd om de derde plaats tussen Jílková’s teamgenoot Robert Haub, Dennis Fetzer en Phil Dörr, die het had overgenomen van Møller Madsen en Wirth , en Audi-coureur Jan Philipp Springob. Uiteindelijk wint Dörr het gevecht om de derde plaats.

Jan Marschalkowski en Théo Nouet

Maar met nog 12 minuten op de klok wordt het hele veld opnieuw bij elkaar gebracht door een laatste safety car procedure. Uiteindelijk kon Marschalkowski stand houden en behield hij een dikke seconde voorsprong op Piana.

De ADAC GT4 Germany zal opnieuw in actie komen voor het vierde raceweekend van het seizoen op 6 t/m 8 augustus op de Nürburgring.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!