ADAC Motorsport: Engstler en Feller nieuw in de Audi-line-up

De Duitse ADAC TCR-kampioen Luca Engstler en Duits GT-kampioen Ricardo Feller zijn officieel toegevoegd aan de 18 fabriekspiloten van Audi Sport. Engstler maakt de overstap van Hyundai en kon afgelopen weekend uitvoerig proeven van zijn eerste Audi-avontuur tijdens de 24 Hours of Dubai met een R8 LMS. De 21-jarige Feller wordt als één van de meest talentvolle GT3-rijders gezien van de afgelopen jaren, eerder deze week werd de Zwitser nog voorgesteld als derde piloot bij het Abt-team voor het nieuwe seizoen in de DTM.

“We hebben onze line-up verjongd en zijn ideaal gepositioneerd voor alle uitdagingen in GT3-races en in WTCR-toerwagenraces”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport-klantenraces. “Van jong talent tot absolute veteranen, we hebben een veelbelovende mix van internationale coureurs, vooral in de klantenprogramma’s, maar ook voor alle taken in strategische opdrachten.”

Dries Vanthoor

Feller kreeg na het winnen van de junior-titel in de ADAC GT Masters een fabriekscontract voor het volgende seizoen. Maar ook andere succesvolle coureurs uit het Duitse GT-kampioenschap gingen hem voor: tweevoudig ADAC GT Master-kampioen Christopher Mies blijft deel uitmaken van de Audi-line-up, net als voormalige kampioenen Patric Niederhauser, Christopher Haase, Kelvin van der Linde en René Rast. Maar ook Pierre Kaffer, Dennis Marschall, Dries Vanthoor, Charles Weerts en Frank Stippler die al heel wat overwinningen achter hun naam hebben staan in het Duitse GT-kampioenschap, racen nog steeds met de vier ringen.

Luca Engstler
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!