ADAC Motorsport: Engstler en Feller nieuw in de Audi-line-up

De Duitse ADAC TCR-kampioen Luca Engstler en Duits GT-kampioen Ricardo Feller zijn officieel toegevoegd aan de 18 fabriekspiloten van Audi Sport. Engstler maakt de overstap van Hyundai en kon afgelopen weekend uitvoerig proeven van zijn eerste Audi-avontuur tijdens de 24 Hours of Dubai met een R8 LMS. De 21-jarige Feller wordt als één van de meest talentvolle GT3-rijders gezien van de afgelopen jaren, eerder deze week werd de Zwitser nog voorgesteld als derde piloot bij het Abt-team voor het nieuwe seizoen in de DTM.

“We hebben onze line-up verjongd en zijn ideaal gepositioneerd voor alle uitdagingen in GT3-races en in WTCR-toerwagenraces”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport-klantenraces. “Van jong talent tot absolute veteranen, we hebben een veelbelovende mix van internationale coureurs, vooral in de klantenprogramma’s, maar ook voor alle taken in strategische opdrachten.”

Dries Vanthoor

Feller kreeg na het winnen van de junior-titel in de ADAC GT Masters een fabriekscontract voor het volgende seizoen. Maar ook andere succesvolle coureurs uit het Duitse GT-kampioenschap gingen hem voor: tweevoudig ADAC GT Master-kampioen Christopher Mies blijft deel uitmaken van de Audi-line-up, net als voormalige kampioenen Patric Niederhauser, Christopher Haase, Kelvin van der Linde en René Rast. Maar ook Pierre Kaffer, Dennis Marschall, Dries Vanthoor, Charles Weerts en Frank Stippler die al heel wat overwinningen achter hun naam hebben staan in het Duitse GT-kampioenschap, racen nog steeds met de vier ringen.

Luca Engstler
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!