ADAC TCR: Twee op twee voor Luca Engstler op de DEKRA Lausitzring

De 21-jarige Luca Engstler is heer en meester in Hyundai i30 N TCR tijdens de ADAC TCR Duitsland-race die dit weekend op de DEKRA Lausitzring werd gereden. Voor Engstler was dit het vierde podium op rij nadat hij eerder bij de seizoensopener in de Motorsport Arena Oschersleben al een dubbele overwinning behaalde. Ook zijn Teamgenoot Martin Andersen behaalde dit weekend twee keer de tweede plaats.

Race 1

Engstler die vanaf de poleposition mocht vertrekken kwam zelfverzekerd als eerste door de bocht en kon een kleine kloof slaan met de rest van het peloton na de start. Jonas Karklys kon de tweede plaats behouden maar werd onder druk gezet door Engstler’s teamgenoot Andersen. Er werd een mooie strijd geleverd door de twee Hyundai’s voor de tweede plaats, maar halfweg wedstrijd remt de Deen laat uit op het laatste stuk van start-finish en snijdt zo alsnog de bocht af voor de Litouwer.

Achter de top-drie hangt Hyundai-coureur Nico Gruber op de vierde plaats voor Dominik Fugel in de Honda Civic TCR. Zo’n zeven minuten voor het einde van de race drama voor René Kircher, die zijn Volkswagen Golf GTI TCR na een technisch mankement noodgedwongen aan de rand van de baan moet parkeren. De safety car gaat de baan op om de Golf te bergen. 

Met nog twee minuten op de klok werd het hele peleton terug losgelaten. Voor de eerste vier plaatsen veranderde er niets in de rangschikking, door de vierde plaats behaalde Gruber de Honda Junior Challenge.  Enkel Dominik Fugel verloor drie plaatsen na de herstart en zag de geblokte vlag pas op de achtste positie. De vijfde plaats ging naar zijn broer Marcel Fugel in een andere Honda.

Jonas Karklys: “Ik ben ontzettend blij met mijn eerste podium in de ADAC TCR Duitsland. In eerste instantie lag ik  zelfs lange tijd op de tweede plaats. Ik had in het begin van de race iets sneller kunnen gaan, maar ik wilde het rustig aan doen met de banden. Ik had zelfs niet verwacht dat Andersen me in de eerste bocht zou inhalen. Het was een goede race. Nu ga ik even rusten zodat ik morgen in de tweede run weer voluit kan aanvallen.”

Race 2

De tweede race van het weekend verliep iets chaotischer bij de start en bepaalde voor een groot stuk het verloop van de hele wedstrijd. Engstler, die vanaf de tweede plaats startte, kwam beter uit zijn positie dan polesitter Andersen en nam meteen de leiding. Maar in de eerste bocht ging de Cupra Leon Competicion TCR van Günter Benninger veel te laat op de rem, waardoor hij de VW Golf GTI TCR van Szymon Ladniak en  de Hyundai van Patrick Sing uit het peloton katapulteerde. Voor alle drie coureurs eindigde de race voortijdig. De eerste ronde was nog niet voltooid of de safety car moest al uitrukken om de eerste voertuigen van de piste te laten afslepen.

Met iets meer dan één derde wedstrijd over werd de nieuwe herstart gegeven, Engstler verdedigde vol zelfvertrouwen zijn leidende positie en kon samen met teamgenoot Martin Andersen verder uitlopen op de concurrentie. Ook deze wedstrijd was de één-twee voor het Hyundai Team Engstler een uitgemaakte zaak. Achter de twee leiders werd er wel nog een spannende strijd geleverd om de andere plaatsen met Honda-coureur Dominik Fugel, Nico Gruber in de Hyundai, Eric Scalvini in de Cupra Leon Competicion TCR en Marcel Fugel in een andere Honda.

Dominik Fugel en Nico Gruber winnen het duel en kwamen als derde en vierde over de finish, wat ook Gruber’s overwinning in de Honda Junior Challenge betekende. Marcel Fugel sloot de top-vijf uiteindelijk af in zijn Honda Civic.

Luca Engstler: “Ik wist al voor de race dat de start van vandaag het beste zou zijn. Toen het begon, schonk ik geen aandacht aan Martin. Mijn focus lag alleen op het perfecte drukpunt van mijn koppeling en op de verkeerslichten. Dat is me heel goed gelukt. Het tweede deel van de race ging over aanvallen maar toch voorzichtig blijven. Ook was het voor mij belangrijk om mijn teamgenoot Martin niet in gevaar te brengen zodat we een opnieuw een-tweetje konden behalen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!