ADAD GT Masters: Sterke line-up voor Schubert Motorsport

Schubert Motorsport zal dit seizoen voor de tiende keer aantreden in de ADAC GT Masters en zal het offensief aangaan met twee nieuwe BMW M4 GT3’s. Het team uit Oschersleben rekent hiervoor op een mix van ervaring en jeugdig talent in de line-up van coureurs. BMW-fabrieksrijders Jesse Krohn en Nicky Catsburg nemen één wagen voor hun rekening, terwijl de getalenteerde jonge coureurs Niklas Krütten en Ben Green de Schubert Motorsport kleuren verdedigen op de andere BMW.

Jesse Krohn eindigde vorige jaar als achtste in het Duitse GT-kampioenschap en rijdt sinds 2018 als BMW-fabriekspiloot. De 31-jarige Fin wil voortbouwen op het succes van vorig seizoen om de doelen van het team te bereiken. Nicky Catsburg wordt beschouwd als een alleskunner als het gaat om sportwagen- en toerwagenraces. Een van zijn grootste successen was de overwinning op de 24 uur van de Nürburgring 2020 en de titel in de Intercontinental GT Challenge. De 34-jarige Nederlander stond drie keer op het podium in tien races van de ADAC GT Masters. De twee BMW-fabriekscoureurs zullen de start van het seizoen missen, omdat de levering van hun BMW M4 GT3 vertraging heeft opgelopen.

Voor Niklas Krütten (19) en Ben Green (24) is het Duitse GT-kampioenschap nog onbekend terrein. Vorig seizoen maakte Krütten zijn debuut in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en de European Le Mans Series, waarin hij als tweede eindigde in zowel de Driver- als de Team-competitie. Ben Green, is de regerend DTM Trophy-kampioen en heeft al van de overwinning geproefd met de BMW M4 GT4. De Brit deed drie jaar geleden zijn eerste ervaring met het GT3-racen op, toen hij met de BMW M6 GT3 acht races in het British GT Championship reed.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!