AKKA-ASP GT RACING TEAM begint nieuw tijdperk als Akkodis ASP Team

Het GT AKKA ASP Racing Team kondigt de overgang naar het Akkodis ASP Racing Team aan. Voorafgaand aan de start van het GT-seizoen 2022 en de eerste ronde van de Fanatec GT World Challenge Europe, van 1 t/m 3 april 2022 in Imola, Italië, voegt Akkodis zich bij het ASP Racing Team als titelpartner.

Akkodis is de nieuw gecombineerde technische krachtpatser van AKKA & Modis, die de expertise van twee toonaangevende bedrijven op het gebied van IT en engineering R&D samenbrengt, waardoor een nieuwe wereldleider in Smart Industry is ontstaan.

Sinds 2015 rijdt ASP (Auto Sport Promotion), opgericht door Jérôme Policand in 1999, onder de naam “AKKA-ASP” als onderdeel van een titelpartnerschap met AKKA Technologies, een partnerschap dat vele raceoverwinningen en meerdere kampioenschapsoverwinningen heeft opgeleverd. Maar vandaag markeert het begin van een nieuw tijdperk voor het team als Akkodis ASP.

Gedurende het seizoen 2022 zullen de Mercedes-AMG GT3 en Mercedes-AMG GT4 van het team het opnemen tegen een lijst van gevestigde fabrikanten, terwijl Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren en Porsche het allemaal op het circuit uitvechten. Het Akkodis ASP Racing Team streeft naar raceoverwinningen op legendarische locaties, waaronder Brands Hatch, Magny-Cours, Paul-Ricard, Spa en Hockenheim, met als doel te strijden voor kampioenschapsglorie.

De nieuwe samenwerking met Akkodis zal meer zijn dan het veranderen van merk en kleuren. Akkodis zal met het ASP Racing Team werken aan verschillende IT- en engineeringsprojecten, zoals aerodynamische en vloeistofdynamica, thermomechanica, remsystemen en communicatietools, terwijl het de waarden van prestaties en uitmuntendheid bevordert die zowel Akkodis als ASP gemeen hebben.

Jérôme Policand, teameigenaar en manager, Akkodis ASP Racing Team, zei: “We zijn verheugd Akkodis als onze primaire partner te hebben, die hun best-in-class IT- en technische R&D-expertise naar het team brengt. We zijn erg dankbaar voor de steun van AKKA Technologies in de afgelopen zeven jaar, waarin we samen 22 internationale en nationale titels en 69 overwinningen hebben behaald op de meest angstaanjagende circuits ter wereld. Vandaag begint een nieuw tijdperk, we zijn enorm enthousiast over dit volgende hoofdstuk in de geschiedenis van ons team samen met Akkodis.”

Jan Gupta, President van Akkodis, zegt: “We hebben 50.000 technische en digitale experts van AKKA & Modis samengebracht om Akkodis te vormen, een nieuwe wereldleider op het gebied van Smart Industry. Onze expertise helpt organisaties met hun IT- en technische R&D om innovatie op te schalen, digitale transformatie te versnellen en oplossingen te leveren voor een slimmere toekomst. We kijken er erg naar uit om samen te racen, nu als Akkodis ASP Team. Samen zullen we onze passie voor technologie en talent inzetten voor succes op en naast het circuit.”

Bron: SRO Motorsport Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!