AKKA ASP Mercedes snelste op openingsdag

Vijf maanden na het winnen van de slotrace van het seizoen 2021, trapte het Mercedes-AMG-team AKKA ASP de nieuwe campagne af door bovenaan te eindigen op de openingsdag van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-test op Circuit Paul Ricard.

Een heldere hemel en zonneschijn begroetten de deelnemers op maandagochtend, hoewel er een duidelijke kilte in de lucht was toen de eerste sessie om 09:00 uur groen werd. Mercedes-AMG Team GetSpeed ​​voerde het eerste segment aan dankzij een ronde van 1m52,761s, terwijl Winward Racing er een een-twee van maakte voor het Duitse merk met een beste tijd van 1m53,143s.

De #2 GetSpeed-machine was ’s middags opnieuw een van de snelste, maar deze keer werd hij van de koppositie geplukt toen AKKA ASP vooraan kwam. De tijd van de #88-auto van 1m52.709s – door Mercedes-AMG-fabriekskampioen Raffaele Marciello – kon niet worden verslagen, wat het Franse team een ​​voorsprong op maandag gaf.

Onder de andere opvallende koplopers was serie-nieuwkomer Tresor by Car Collection de derde snelste met zijn Audi in de ochtend en P4 in de middagsessie, terwijl Winward zijn P2 in de ochtend volgde met P5 na de lunch. JP Motorsport was ’s middags P3 met zijn McLaren, terwijl de machines van Porsche, Lamborghini en Ferrari ook overdag bij de top-10 stonden.

Er is ook nieuws buiten de baan. Een aantal teams heeft hun opstelling voor het seizoen 2022 bekendgemaakt tijdens hun aanwezigheid op Circuit Paul Ricard. Saintéloc Racing lanceerde zijn Audi-programma voor twee auto’s op zondagavond, terwijl Tresor by Car Collection zijn Pro-auto’s op maandag bevestigde.

De Italiaanse ploeg, die ook met Audi zal strijden, heeft een indrukwekkend trio van Mattia Drudi, Luca Ghiotto en Christopher Haase aangewezen voor de Endurance Cup. De laatste zal zijn samenwerking met Simon Gachet opnieuw opnemen in de Sprint Cup, terwijl Drudi en Ghiotto een volledig Italiaans duo vormen. Leipert Motorsport heeft Frank Bird genoemd als het derde lid van zijn Endurance Cup-trio. De Britse coureur was maandag aanwezig en zal dit seizoen de #27 Lamborghini delen met Brendon Leitch en Dennis Fetzer.

Maandagmiddag lanceerde Team WRT ook de livery voor Valentino Rossi’s #46 Audi, waarin de Italiaan het volledige Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen zal strijden, terwijl Boutsen Racing zijn eerste race heeft ondernomen sinds de merkverandering van BMW naar Audi.

Veel van de auto’s die dit seizoen deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-campagne worden getest, hoewel dit niet het volledige veld voor het komende jaar weerspiegelt. De deelnemerslijst voor 2022 wordt dinsdag onthuld, terwijl auto’s ook nog eens zeven uur baantijd zullen krijgen, aangezien de pre-season tests naderen.

Bron: SRO Motorsport Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!