Alex Zanardi: Voormalig F1-rijder is zeer zwaar gewond na ongeval met zijn handbike

Volgens meerdere nieuwsberichten uit Italië zou Alex Zanardi vrijdag betrokken geraakt zijn bij een crash met een zwaar voertuig nabij Pienza in Toscane,  hij nam deel aan een Paralympisch evenement met zijn handbike.

Het ongeval vond plaats omstreeks 17.05 uur lokale tijd, hij werd meteen overgevlogen naar het universiteitsziekenhuis van Siena. Volgens het ziekenhuis zou hij in een “zeer ernstige” toestand verkeren en onderging Zanardi een zeer delicate neurochirurgische operatie. Zanardi zou om een nog ongekende reden op de verkeerde weghelft terechtgekomen zijn in een afdaling.

Mario Valentini de coach van het Italiaanse team aan de Italiaanse krant La Repubblica: “Het ongeluk gebeurde in een rechte afdaling, net voordat er een flauwe bocht zou aankomen. Alex stak de weg een klein beetje over en kwam hierdoor op de tegengestelde rijrichting terecht. De vrachtwagen probeerde Zanardi nog te ontwijken, maar de bestuurder kon uiteindelijk een aanrijding niet voorkomen.”

Zanardi is een zeer succesvolle atleet, hij won vier gouden medailles op de Paralympische Zomerspelen met zijn handbike in 2012 en 2016. Hij nam deel aan 42 races in de F1, maar behaalde zijn grootste successen in de Verenigde Staten door tweemaal het CART-kampioenschap te winnen. In 2001 crashte Zanardi op Duitse Lausitzring. Nadat hij terug op de baan kwam na een pitstop spinde Zanardi, Alex Tagliani kon hem niet meer ontwijken en raakte zijn wagen met een snelheid van 320 km/h. Ten gevolg van die zware crash moesten Zanardi’s beide benen geamputeerd worden.

“Je hebt nooit opgegeven en met je buitengewoon doorzettingsvermogen heb je oneindig veel  moeilijkheden overwonnen”, zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte op Twitter. “Geef niet op Alex Zanardi, heel Italië bidt en vecht met jou.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!