Alex Zanardi: Voormalig F1-rijder is zeer zwaar gewond na ongeval met zijn handbike

Volgens meerdere nieuwsberichten uit Italië zou Alex Zanardi vrijdag betrokken geraakt zijn bij een crash met een zwaar voertuig nabij Pienza in Toscane,  hij nam deel aan een Paralympisch evenement met zijn handbike.

Het ongeval vond plaats omstreeks 17.05 uur lokale tijd, hij werd meteen overgevlogen naar het universiteitsziekenhuis van Siena. Volgens het ziekenhuis zou hij in een “zeer ernstige” toestand verkeren en onderging Zanardi een zeer delicate neurochirurgische operatie. Zanardi zou om een nog ongekende reden op de verkeerde weghelft terechtgekomen zijn in een afdaling.

Mario Valentini de coach van het Italiaanse team aan de Italiaanse krant La Repubblica: “Het ongeluk gebeurde in een rechte afdaling, net voordat er een flauwe bocht zou aankomen. Alex stak de weg een klein beetje over en kwam hierdoor op de tegengestelde rijrichting terecht. De vrachtwagen probeerde Zanardi nog te ontwijken, maar de bestuurder kon uiteindelijk een aanrijding niet voorkomen.”

Zanardi is een zeer succesvolle atleet, hij won vier gouden medailles op de Paralympische Zomerspelen met zijn handbike in 2012 en 2016. Hij nam deel aan 42 races in de F1, maar behaalde zijn grootste successen in de Verenigde Staten door tweemaal het CART-kampioenschap te winnen. In 2001 crashte Zanardi op Duitse Lausitzring. Nadat hij terug op de baan kwam na een pitstop spinde Zanardi, Alex Tagliani kon hem niet meer ontwijken en raakte zijn wagen met een snelheid van 320 km/h. Ten gevolg van die zware crash moesten Zanardi’s beide benen geamputeerd worden.

“Je hebt nooit opgegeven en met je buitengewoon doorzettingsvermogen heb je oneindig veel  moeilijkheden overwonnen”, zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte op Twitter. “Geef niet op Alex Zanardi, heel Italië bidt en vecht met jou.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!