Alexander Albon en Liam Lawson met Red Bull naar de DTM

Formule 1-coureur Alexander Albon en Liam Lawson zullen in de DTM racen dankzij de steun van energiedranken fabrikant Red Bull. De 24-jarige Albon die op de zevende plaats eindigde in het eindklassement van de Formule 1 en teamgenoot was van Max Verstappen in 2020, zal deelnemen aan geselecteerde DTM-races wanneer zijn Formule 1-taken als test-, vervanger- en simulatorrijder dat toelaten. De coureur waarmee Albon afwisselt wordt in een later stadium bekend gemaakt, net als het team en het sportwagenmerk. In de tweede Red Bull-cockpit rijdt de 18-jarige Nieuw-Zeelander Liam Lawson, wat betekent dat een talent uit de gelederen van het Red Bull Junior Team zal racen in de DTM die wordt verreden met krachtige GT-sportwagens voor de eerste keer in het nieuwe seizoen.

“De DTM met een eersteklas veld en GT3-sportwagens is een interessant platform en een echte uitdaging, zowel voor succesvolle coureurs als Alex Albon als voor onze Red Bull-juniorcoureur Liam Lawson”, zegt Dr. Helmut Marko, Red Bull’s motorsport consultant. Marko, een voormalig Le Mans-winnaar en Formule 1-coureur, heeft een directe verbinding met de DTM, opgericht in 1984, waaraan zijn team RSM Marko deelnam met Alfa Romeo en Mercedes tussen 1984 en 1989.

“Formule 1-coureurs zoals Alex Albon, DTM-sterren zoals drievoudig kampioen René Rast, GT-professionals en jonge talenten zoals Liam Lawson – dat is een hoogwaardige coureursmix zoals ik die zou willen voor het DTM-seizoen 2021. Het past ook perfect dat ex-Formule 1-wereldkampioen Jenson Button al een inzending voor de DTM heeft ingediend met zijn team ”, zegt Gerhard Berger, zelf een ex-Formule 1- en DTM-coureur. “Alex Albon is een jonge, ambitieuze coureur en een uitstekende aanwinst voor de DTM.” 

(c) DTM – Liam Lawson

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!