ALEXANDER BORGMANS EN MAXIM DE WITTE VOORTAAN ONDER DE VLAG VAN ALNIMAX RACING

Vorige donderdag gingen Alexander Borgmans en Maxim De Witte voor de tweede keer dit jaar testrijden met de vertrouwde blauwe en groene Geo Fiesta’s en ook nu weer werden zij begeleid door Raf Van Belle en Peter Theuws. De komst van deze twee ervaren coaches aan hun zijde zegt veel over de context waarin de vice-Junior-kampioen en diens halfbroer dit jaar aan de start willen verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup!

“Wij willen Niels Lagrange bedanken voor de manier waarop hij ons in 2019 heeft laten kennismaken met de Ford Fiesta Sprint Cup,” stelt Alexander Borgmans. “Naar de toekomst toe willen we onze autosportactiviteiten meer zelf regelen. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om al vanaf dit seizoen de Fiesta’s te runnen binnen een nieuwe structuur, Alnimax Racing. Wij willen geen eendagsvlieg zijn en viseren na de Fiesta Cup immers meer en hoger. Om dat doel te bereiken leek het ons raadzaam om onze eigen weg te gaan.”

Alnimax, wat staat voor de afkortingen van de drie broers, Alexander, Nicholas en Maxim, gaat hiertoe nauw samenwerken met Ford Peerlings Lommel.

“Met de Ford-concessie in Lommel kunnen wij terugvallen op voldoende technische merkondersteuning en het is Polle Geusens die zich voor en tijdens de races zal ontfermen over de technische begeleiding. Met zijn ervaring als rijder-mecanicien – hij was een hele tijd actief in rally en werkte op circuit o.m. in DTM voor Team RBM – vormt hij samen met de coaches het ideale team om ons bij te staan tijdens de races en ervoor te zorgen dat Alnimax Racing een naam wordt om te onthouden,” verduidelijkt Alexander.

Alexander kan alvast terugblikken op een eerste vruchtbaar seizoen achter het stuur van de #14 Geo Fiesta, waarin hij 2de eindigde in de Junior-klasse.Logischerwijze staat de 18-jarige Antwerpenaar bovenaan het lijstje van de kandidaten voor de Junior-strijd.

“Uiteraard ga ik voor de Junior-titel, maar gezien er enkele vaste waarden zullen ontbreken, zie ik steevast enkele Juniors vooraan meevechten voor het algemeen podium en waarom niet de grootste beker? Daarom vonden wij het enorm belangrijk om een stap voorwaarts te zetten en ons hiertoe optimaal te laten omringen door specialisten, zoals Polle, Peter en Raf.”

Binnen de rangen van Alnimax Racing krijgt Alexander het gezelschap van halfbroer Maxim De Witte. Nadat hij tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen voor de eerste keer kennismaakte met de Fiesta Cup gaat Maxim nu voor een volledig seizoen achter het stuur van de #19 Geo-Fiesta.

“De eerste kennismaking op Assen werd een meevaller,” stelt 27-jarige Maxim. “Ik heb nog veel te leren en dat is dan ook het uitgangspunt van dit eerste full seizoen: elke race vooruitgang boeken en mijn plaatsje opeisen in de hiërarchie van het peloton. Ik heb met de twee coaches en Alexander de perfecte kennis in huis. Ter voorbereiding van het eerste weekend op het hernieuwde F1-Circuit van Zandvoort gaan wij nog uitvoerig testrijden en zo de troepen van Alnimax Racing klaarstomen voor de eerste ‘live’ confrontatie!”

Met Ford Peerlings Lommel tellen we alvast een zesde Ford-concessiehouder in het Ford Dealer Team Championship, naast Ford Peerlings Pelt, Vanspringel, Van den Bossche, Feyaerts en Morren Motor!

Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!