Allereerste én laatste door Walter Owen ontworpen Bentley op 5de editie InterClassics Brussels

Tijdens InterClassics Brussels, dé oldtimerbeurs van België die van 15 t/m 17 november plaats vindt in Brussels Expo, staat de 100ste verjaardag van Bentley in de spotlight als een van de twee beursthema’s. In 1919 schiep Walter Owen Bentley een bedrijf met een eenvoudig doel, bouw een snelle auto, een goede auto, de beste in zijn klasse. Dat leidende beginsel is sindsdien de motor van Bentley. In samenwerking met Bentley Belgium en Bentley Heritage UK wordt een uitzonderlijke collectie gepresenteerd van de topstukken uit de 100-jarige geschiedenis. Deze collectie bevat ook de allereerste door Walter Owen Bentley zelf ontworpen wagen de ‘Bentley 3 Litre Harrison 2 seater’ maar ook de laatste door hem ontworpen Bentley, de ‘Bentley 8 Litre’. 

Bentley 3 Litre Harrison 2 seater (bouwjaar 1921) 
Deze bolide is de eerste Bentley die ooit werd geproduceerd. De voorbije twee jaar is de wagen volledig gerestaureerd en hij heeft nog steeds zijn oorspronkelijke body, versnellingsbak en motor met het originele motornummer. Alle onderdelen zijn origineel, met uitzondering van de vooras, die ooit werd vervangen. Dit is ongetwijfeld een van de meest historisch belangrijke Bentleys ter wereld en een directe link naar het prille begin van het merk, een eeuw geleden. De voorbije zomer haalde deze auto een welverdiende tweede plaats in Pebble Beach. Deze auto wordt beschikbaar gesteld door een Nederlandse verzamelaar.

Bentley 8 Litre (bouwjaar 1930) 
De 8 Litre was de grootste, meest luxueuze Bentley van zijn tijd met de krachtigste motor beschikbaar in heel Groot-Brittannië . Met een maximale kracht van 200 tot 230 pk was er in 1939 slechts één auto die een hogere snelheid haalde dan de 8 Litre. Walter Owen Bentley zei van de 8 liter: “Ik heb altijd al een doodstille 100-mijl-auto willen produceren, en nu denk ik dat we het gedaan hebben.” Dit was ook de laatste wagen die Walter Owen Bentley zelf heeft ontworpen. Deze auto is de tweede 8 Litre die werd gemaakt en werd W.O.’s persoonlijke transport. Hij legde er duizenden kilometers mee af in Groot-Brittannië en Europa. W.O.’s 8 liter is sindsdien een symbolische ‘bedrijfswagen’ geworden tot op heden voor elke achtereenvolgende Bentley-CEO, met behoud van een traditie die teruggaat tot de oprichter van het bedrijf.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!