Alon Day voor de derde keer NASCAR Whelen Euro Series kampioen, zege voor Loris Hezemans

Alon Day schrijft voor de tweede keer geschiedenis in de boeken van de NASCAR Whelen Euro Series, hij is niet alleen de coureur die de meeste NASCAR-zeges achter zijn naam heeft staan, maar is ook nog eens de tweede coureur die drievoudig EuroNASCAR-kampioen wordt. De PK Carsport Monster Energy-coureur had voldoende aan zijn vierde plaats om de  EuroNASCAR PRO titel binnen te halen. Het was uittredend NASCAR-kampioen Loris Hezemans die de laatste zege van het seizoen op zijn palmares mocht bijzetten, goed voor zijn tweede overwinning dit jaar.

Nochtans was het Day die van bij de start meteen de leiding in hadden nam op het iconische 4 kilometer lange circuit van Valencia. Loris Hezemans volgde als tweede, voor Giorgio Maggi en titelkandidaat Lasse Sørensen. Maar in de derde ronde moest de safety car tussen komen voor een incident tussen de teamgenoten Gianmarco Ercoli en Mauro Trione van CAAL Racing. 

Na drie ronden achter de safety car maakt Hezemans een perfecte herstart en neemt meteen de leiding in handen achter het stuur van de nr. 50 Hendriks Motorsport Ford Mustang. Door de hectische herstart verliest Day enkele posities wanneer DF1 Racing-teamgenoten Sørensen en Nicolo Rocca hem weten te passeren.

Maar met het kampioenschap in gedachten en een vierde plaats die hem nog steeds de titel zou opleveren, speelde de Israëliër het slim en behield zijn positie. Hezemans won de race na 18 spannende ronden terwijl Lasse Sørensen als tweede eindigde voor zijn teamgenoot Rocca na een mooi en eerlijk duel.

Day bleef als laatste op het asfalt en kon eindelijk zijn General Tire-banden platbrandde met enkele spectaculaire donuts. De Israëliër staat nu op gelijke hoogte met het record van Ander Vilarino’s dat op drie NWES-kampioenschapsoverwinningen stond.

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

“Ik heb hier geen woorden voor “, zei de nieuwe kampioen. “2020 was zo’n moeilijk jaar voor mij toen ik alles in Israël achterliet om in België te gaan wonen naast de PK Carsport-winkel. Mijn toewijding was goed genoeg om dit jaar het kampioenschap te winnen. Het was zo moeilijk om alleen te leven met de lockdown, fysiek en mentaal. Dit weekend was een van de meest veeleisende in mijn leven. We hebben het gehaald! Ik bedank het hele team! Ik ben nu een gelukkig man en kan eindelijk naar huis gaan.”

De tweede plaats van Sørensen bezorgde hem de overwinning in de Junior Trophy 2020 en de tweede plaats in het eindklassement. De Deen was de eerste coureur die ooit van EuroNASCAR 2 naar EuroNASCAR PRO ging en een race won in zijn eerste seizoen. Uittredend NWES-kampioen Hezemans sloot het seizoen goed af en eindigde als derde in het algemeen klassement. 

De NASCAR Whelen Euro Series komt weer in actie in 2021. Het seizoen begint op 17-18 april op het Circuit van Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Het nieuwe seizoen omvat 28 rondes puur racen, 14 races in elk kampioenschap en dit op 7 verschillende circuits doorheen Europa.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Lancering van de 100ste verjaardag van de CrowdStrike 24 Hours of Spa

Een honderdste verjaardag wordt slechts één keer in een leven gevierd! De editie 2024 van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, tegelijk de 76ste in...

Drie Aston Martin fabrieksrijders met Comtoyou Racing in de Fanatec GT World Challenge Europe.

In 2024 start Comtoyou Racing een lange-termijnsamenwerking met Aston Martin Racing. Op woensdag 21 februari toonde het Belgische team zijn Aston Martin Vantage GT3...

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...
error: Content is protected !!