Alpine pakt de overwinning in verkorte 1000 Miles of Sebring

Na 194 ronden werd de 1000 Miles of Sebring vroegtijdig stopgezet, de resterende 70 minuten op de klok werden niet meer verreden vanwege het gevaar van een naderende storm van epische proporties. Alexander Nargão, Nicola Lapierre en Mattieu Vaxiviere brachten de Tricolore van Frankrijk naar de overwinning tijdens de openingsronde van het FIA WEC-seizoen, waardoor Alpine de eerste Franse winnaar in de geschiedenis van de serie wordt. De nummer 8 Toyota GR010-Hybrid met Brendon Hartley, Sebastien Buemi en Ryo Hirakawa werden tweede en Glicknhaus vervolledigde het Hypercar-podium na een penalty na het inhalen voor de herstart. In de LMP2-klasse werd Joshua Pierson met zijn 16 jaar de jongste winnaar van het WEC.

Na drie en een half uur racen kwamen de rode vlaggen voor het eerst naar buiten nadat de nummer 7 Toyota GR010-Hybrid van titelverdediger Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María Lopez zwaar crashte nadat hij contact had gemaakt met het nummer 77 Porsche van Dempsey-Proton Racing. In bocht 14 schoot de Hypercar bestuurd door Lopez van de baan, de wedstrijd moest 30 minuten stilgelegd worden voor de reparaties aan de barrières.

Tijdens de races kregen de Hypercars het zwaar te verduren door de lichte en wendbare LMP2-prototypes, waaronder de winnaar op de vierde plaats overall de nummer 23 van United Autosports USA was, bestuurd door Paul di Resta, Oliver Jarvis en Joshua Pierson. Het Belgische WRT Team met Robin Frijns, Sean Gelael en Rene Rast pakten zilver voor de zusterwagen van het team (41 WRT Oreca) met Ferdinand Habsburg, Norman Nato en Rui Andrade.

In de LMGTE Pro-klasse namen Kevin Estre en Michael Christansen de overwinning voor hun rekening met de #92 Porsche 911 RSR voor hun naaste rivaal Corvette met Nick Tandy en Tommy Milner aan het stuur. De tweede fabrieks-Porsche 911 RSR-19 van Gianmaria Bruni en Richard Lietz eindigde op de derde plaats, waarbij de twee Ferrari’s moeite hadden om de strijd om het podium bij te houden en als vierde en vijfde eindigden.

Aston Martin vierde een mooie 1-2 finish tijdens de openingsronde in de LMGTE Am-categorie met de Northwest AMR-inzending van David Pittard, Nicki Thiim en Paul Dalla Lana die als eerste de zwart-wit geblokte pakten voor dezelfde auto van TF Sport, bestuurd door Ben Keating, Marco Sorensen en Florian Latorre. Het podium werd vervolledigd door de Porsche van Team Project 1-coureurs Ben Barnicoat, Oli Millroy en Brendon Iribe.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!