András Király wint eerste Mazda Cup race in Zandvoort

Cup-specialisten Melvin de Groot en Pim van Riet kwalificeerden zich in de kwalificatie als respectievelijk tiende en negende en mogen door de reversed grid vooraan beginnen. Dirk Warmerdam en Berry van Elk nemen de tweede startrij voor hun rekening.

Maar bij de start loopt het niet zo vlot voor de eerste startrij, Dirk Warmerdam profiteert meteen van de slechte start op de eerste rij en neemt meteen de leiding bij het uitkomen van de Tarzanbocht, András Király en Marcel Dekker volgen meteen zijn spoor. Polesitter Pim van Riet zakt terug naar een vierde plaats in het deelnemersveld. 

Király neemt wat later de kop van het veld over van Warmerdam en neemt gelijk afstand van zijn achtervolgers. Király bouwt stelselmatig zijn voorsprong verder uit terwijl Warmerdam terugzakt naar de negende plaats. Ook Melvin de Groot heeft na enkele ronden terug het juiste ritme gevonden en stoot door naar de vijfde plaats.

Dekker die van bij de start meteen mee was met Warmerdam krijgt een tijdstraf van drie seconden opgelegd, de wedstrijdleiding constateerde dat hij zijn groene Mazda net iets te ver naar voren had geplaatst op de startgrid. Ondanks de tijdstraf en zijn incident in de kombocht van de Hugenholtz weet de ervaren rijder vanaf de laatste positie terug op te klimmen naar de achtste plaats.

Robin Greenhalgh

Ook Dick van Elk moet flink verdedigen tegen zijn achtervolgers Robin Greenhalgh en Melvin van Dam. De steeds snellere Teekens passeert Dirk Warmerdam en neemt zo de derde plaats over. Dirk Warmerdam krijgt van de wedstrijdleiding ook nog een fikse straf van 20 seconden in verband met het incident in de eerste ronde met Marcel Dekker, hierdoor valt hij helemaal terug naar de zevende positie.

De slotfase van de wedstrijd is een thriller van formaat, Maxime Oosten hangt aan de achterbumper van András Király en het blijft bloedstollend tot de laatste meters. Maar Király weet stand te houden en wint na een fotofinish met slechts 0.019 seconde voorsprong op Oosten, Milan Teekens volgt op 5.434 seconde en pakt het brons.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!