Antoine Morlet: 16 en al aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup!

Antoine Morlet, dubbele Belgische kampioen indoorkarting, staat op 10 en 11 juli aan de start van zijn eerste Hankook 25 Hours VW Fun Cup. De jonge Brusselaar aan het stuur van de #563 van Leader Racing wordt met zijn 16 lentes een van de jongste rijders in het peloton van meer dan 100 wagens.

Hij had de gewoonte om zijn vader Jacques te zien racen op circuit. Maar ditmaal is het zijn beurt! Antoine Morlet, amper 16, wordt een van de jongste rijders aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, het hoogtepunt van het seizoen voor de beroemde racekevers.

“Ik ben enorm gelukkig en ongeduldig”, geeft de jonge Brusselaar toe. “Van kinds af aan ben ik ieder jaar aanwezig geweest op deze wedstrijd. Bovendien heb ik een grondige voorbereiding achter de rug, dankzij een deelname aan de 8 Uur van het Franco Fun Festival in mei. Die ervaring zal erg nuttig blijken, ook al was dat toen met een Biplace en zit ik nu aan het stuur van een Monoplace.”

Antoine Morlet op de #361 tijdens Franco Fun Festival 2021

Voor de dubbele race rond de klok – met nog een uur erbovenop – op het Circuit de Spa-Francorchamps maakt Antoine eens te meer deel uit van Leader Racing, een team waarvan hij ook de kleuren verdedigt in de… virtuele VW Fun Cup. “Tijdens de 25 Hours gaat het wel degelijk om een echte raceauto”, glimlacht Antoine. “Ik krijg echter wel een nieuw chassis ter beschikking, aangezien ik de #563 zal delen met Louis Mortelmans, Quentin Laruelle, Julien Jamoye en Nathan Dierendonck, teamgenoten die ik erg goed ken uit de karting.” 

Antoine Morlet op de #361 tijdens Franco Fun Festival 2021

Het hoeft geen betoog dat Antoine veel zal bijleren in de ontdekkingstocht van deze grote wedstrijd, waaraan meer dan 100 wagens deelnemen. “In het donker rijden zal niet eenvoudig worden, maar het moet een ongelofelijk gevoel zijn”, klinkt het bij de dubbele Belgische kampioen indoorkarting. “Ik heb al zeges achter mijn naam staan in 24 uursraces voor karting, maar dit wordt andere koek! Ik weet echter dat ik kan rekenen op de goede raad van de andere rijders van het team en van mijn vader.”

Papa Jacques zal eveneens van de partij zijn, voornamelijk om een circuitdoop cadeau te doen aan de passagiers in de Biplace van Kronos Events. Een wagen die in de kleuren staat van de Vaillante. “En aangezien ik voor Leader zal racen, zijn we in zekere zin net als de rivalen uit de emblematische strip”, lacht de ‘Ket’.

Antoine Morlet op de #361 tijdens Franco Fun Festival 2021

Voor deze première gelden gematigde ambities. “Het resultaat zal eerder anekdotisch zijn”, zegt hij. “Ik zou vooral ervaring willen opdoen en de zwart-witgeblokte vlag zien. Dat zou de beste manier zijn om mijn partners te bedanken, Jeukiplay, Made Of Wood, Mowlab, Kronos Porsche LLN, Net & co, KMRS, Protection UNIT, Speedwear en JMACK. Zonder hen was dit een droom gebleven!”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!