Antoine Morlet: “Ik had me niets beters kunnen wensen”

In 2022 betwist Antoine Morlet het volledige seizoen van de VW Fun Cup op de #465 Leader Racing. Nog niet zo lang geleden een bijna onverhoopt programma voor de 17-jarige jongeman, die een buitengewone passie en motivatie aan de dag legt.

Het is het verhaal van een jongen die van jongs af aan verliefd werd op de autosport. Van een kerel die het virus kreeg van zijn vader. Van een grote liefhebber, die echter moet omgaan met beperkte budgetten. En toch heeft Antoine al snel naam gemaakt voor zichzelf dankzij enkele exploten. De zoon van Jacques, die zelf amateurrijder is en gekend staat voor de helmdesigns die hij voor verschillende rijders heeft ontworpen, is afkomstig uit Grimbergen en begon helemaal onderaan de ladder, met de viertaktkarting. Zo won Antoine tweemaal de titel van Belgisch kampioen in de Junior-categorie. Hij was ook te zien in tweetaktkarting, maar door de benodigde budgetten was het onmogelijk om door te gaan in het Benelux-kampioenschap. Plots ging het echter heel snel!

“Ik heb er altijd van gedroomd om over te stappen naar de autosport”, legt de 17-jarige belofte uit. “Dankzij de steun van trouwe partners, kreeg ik de kans in 2021 om deel te nemen aan het Franco Fun Festival en de 25 Hours VW Fun Cup met Leader Racing. Ik was een van de jongste rijders aan de start maar alles verliep erg vlot.”

Zo vlot zelfs dat Antoine opnieuw deel uitmaakte van Leader Racing tijdens twee daaropvolgende wedstrijden: eerst in de Elzas, op l’Anneau du Rhin, daarna in Zolder. Telkens viel hij op. Beter zelfs: de kartingrijder had maar vier races nodig om door de specialisten beschouwd te worden als een van revelaties van het kampioenschap.

“Het schijnt dat een VW Fun Cup kan vergeleken worden met een grote kart”, vertrouwt hij ons toe met een grote glimlach. “Goed, het is meer dan dat, want er is het gewicht van de auto, de snelheden (bijna 200 km/u als topsnelheid, n.v.d.r.) en het verkeer, onder meer in de 25 Hours VW Fun Cup waar meer dan honderd wagens het tegen elkaar opnemen. Maar ik moet zeggen dat ik meteen op mijn gemak was. Op fysiek vlak was er niet het minste probleem. De ervaring uit de karting en op de simulator zorgde ervoor dat alles heel natuurlijk aanvoelde.”

De prestaties van Antoine gingen niet onopgemerkt voorbij. TMD Consulting, een nieuwe partner, vervoegt daarom Compact Machinery, Torfs Machinery, JeuKiPlay, Net&co, KMRS, Speedwear en JMJACK. Dankzij hen wordt een droom van enkele maanden geleden werkelijkheid: Antoine betwist het volledige seizoen 2022 van de VW Fun Cup powered by Hankook!

Bij Leader Racing is hij voortaan een onderdeel van het topteam, met als teamgenoten Benoit Dupont, Tristan Földesi en Édouard Chevalier. In de 25 Hours, het hoogtepunt van het seizoen op het Circuit de Spa-Francorchamps, krijgt het viertal de versterking van Martin Leburton.

“Ik had me niets beters kunnen wensen”, lacht Antoine, die zijn middelbare school combineert met een studentenjob in een indoorkarting. “Ik zou graag iedereen bedanken die dit seizoen heeft mogelijk gemaakt: Leader Racing, mijn teamgenoten en mijn partners, waaronder TMD Consulting dat me zal bijstaan bij mijn nieuwe uitdaging. Ik besef amper hoeveel geluk ik heb… Ik heb nog veel te leren en zal goed luisteren naar de tips van mijn teamgenoten, en onder meer Tristan en Martin, die de referenties zijn op onze auto. Eén ding staat vast: ik wil van deze opportuniteit gebruikmaken en alles geven!”

Tijdens het komende weekend van 19 en 20 maart trapt de VW Fun Cup zijn seizoen af op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Hoewel Antoine Morlet nog geen rijbewijs heeft, mikt hij er toch op het podium. Wat kan passie toch mooi zijn!

Bron: Antoine Morlet

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!