Audi maakt line-up bekend voor de 24h van de Nürburgring, ook twee Belgen aan de start

Audi Motorsport komt met een sterke line-up voor de 24 uur van de Nürburgring op 26 september. Met deze sterke bezetting wil Audi jacht maken op een zesde eindzege, sinds de start van het klantenraceprogramma in 2009 won het merk met de vier ringen al vijf keer de uithoudingsklassieker met de GT3-sportwagen Audi R8 LMS.

De twaalf ervaren professionele coureurs strijden mee in de Formule E, DTM en customer races en zullen verdeeld worden over de drie cockpits. Negen van hen hebben met de R8 LMS al de grootste autorace ter wereld gewonnen met een baanlengte van 25.378 kilometer en jaarlijks zo’n 150 deelnemers. Met drie overwinningen achter zijn naam is Markus Winkelhock de meest succesvolle Audi-rijder. Net als in 2019 deelt hij de cockpit met tweevoudig winnaar Christopher Haase in de Audi Sport Team Car Collection, Mirko Bortolotti en DTM-coureur Robin Frijns maken de bezetting compleet.

Audi Sport Team Land won in 2017 de 24 uur van de Nürburgring al eens voor Audi. Het team van Wolfgang en Christian Land versterken hun wagen met DTM-kampioen René Rast en Kelvin van der Linde. Elk van hen heeft de race al een keer gewonnen. Ze wisselen elkaar af in de cockpit met tweevoudig winnaar Christopher Mies en junior coureur Mattia Drudi.

Audi Sport Team Phoenix heeft de meeste zeges op het palmares staan, al vijf keer wisten ze de eindzege binnen te halen in hun thuisrace, waaronder drie keer met Audi. Met tweevoudig winnaar Frank Stippler, Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch heeft teambaas Ernst Moser drie van de vier winnaars van vorig jaar aan boord. DTM-coureur Nico Müller winnaar van de winnaar van de 24 uur van de Nürburgring in 2015, maakt het coureurskwartet compleet.

“We zijn erin geslaagd om in iets meer dan een decennium een tijdperk op de Nürburgring vorm te geven. Bij onze twaalfde start willen we nu vechten voor onze zesde eindzege ”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. Net als vorig jaar krijgen de al lang bestaande Audi Sport-klantenteams Car Collection Motorsport, Land-Motorsport en Phoenix Racing, samen met het team van Audi Sport Customer Racing, elk de inzet van één R8 LMS toevertrouwd. Daarnaast verwacht het merk verdere inzendingen van privéteams in verschillende klassen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!