Audi R8 LMS GT2 een lust voor het oog van de echte autosportliefhebber!

Afgelopen donderdag verschenen zeven wagens op de derde internationale testdag van Circuit Zolder, onder een stralend winterzonnetje was er één wagen dat het hart van menig autosportliefhebber sneller deed kloppen. Tijdens de eerste roll-out konden Peter Guelinckx, Stienes en Bert Longin plaatsnemen achter het stuur van dit Duitse meesterwerk.

PK Carsport is niet aan hun proefstuk toe, in 2009 schreef het Belgische team de overwinning in de 24 Hours of Spa al op hun palmares. Anthony Kumpen, Mike Hezemans, Kurt Mollekens en Jos Menten stonden in die tijd op het hoogste ereschavot met de Corvette C6.R.

De Duitse bolide zal vooral ingezet worden in het nieuwe GT2-kampioenschap van Stephane Ratel, de raceweekends bestaan uit twee sprintraces van 50 minuten, hetzij in paren of alleen rijdend, met een Am- en Pro-Am-podia. Bert Longin kon ons donderdag na de testdag ook reeds vertellen dat de wagen ingezet zal worden tijdens de Hankook 12Hours of Spa op 23, 24 en 25 april.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!