Audi Sport vertrouwt op Frédéric Vervisch en Comtoyou Racing uit België

Audi Sport customer racing perfectioneert de nieuwe RS 3 LMS-toerwagen op instapniveau in een veeleisende omgeving voordat deze aan de klantenteams wordt geleverd: de nieuwkomer in het Audi Sport-modellengamma, dat pas twee weken geleden werd onthuld, neemt deel aan de WTCR – FIA World Touring Car Cup, de meest spraakmakende en fel omstreden TCR-raceserie ter wereld.

“Dit geeft ons de mogelijkheid om ons nieuwe model te testen op verschillende internationale racecircuits en onder de grootste concurrentiedruk. Alleen dan zullen we het model in de tweede helft van het jaar aan klantenteams over de hele wereld leveren ”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. Qua team viel de keuze op Comtoyou Racing uit België. “Het team van Jean-Michel Baert kent onze producten sinds 2017, heeft er internationale races en titels mee gewonnen en is vanaf het allereerste begin een team in de FIA WTCR”, vervolgt Reinke. De ploeg uit Waterloo bij Brussel, wiens teammanager François Verbist is, zet exclusief vier nieuwe Audi RS 3 LMS-wagens in. Vorig jaar won het de TCR Benelux, de TCR Europe en de WTCR – FIA World Touring Car Cup for Rookie Drivers with Audi.

(c) Audi-mediacenter -Frédéric Vervisch

Met Frédéric Vervisch en Nathanaël Berthon zorgt Audi Sport voor twee coureurs in het programma, met twee piloten die op een later tijdstip door het team worden benoemd. De Belg Vervisch betwist verschillende GT3-programma’s met Audi Sport. In 2019 won hij de 24 uur van Dubai en de 24 uur van de Nürburgring in de Audi R8 LMS en nam hij deel aan de FIA WTCR in 2018 en 2019 met Audi Sport Team Comtoyou. “Hij is een ervaren, technische en betrouwbare chauffeur. Dit maakt hem tot de ideale ontwikkelingsrijder voor onze nieuwe auto ”, zegt Reinke. “Hij zal worden vergezeld door onze nieuwe aanwinst Nathanaël Berthon, die zijn vaardigheden al in veel racecategorieën heeft getoond.” De 31-jarige Fransman is door de rangen gestegen in de eenzitter tot de rol van Formule 1-testrijder. In een privé-LMP1-raceauto behaalde hij een vierde plaats tijdens de 24 uur van Le Mans, nam hij deel aan de FIA WTCR in 2018 en in 2020 met de eerste generatie Audi RS 3 LMS, waar hij vorig jaar een race in won. 

(c) Audi-mediacenter – Nathanaël Berthon

Het FIA WTCR-seizoen 2021 begint in het eerste weekend van juni, samen met de 24-uursrace op de Nordschleife van de Nürburgring. Tot november bevat de kalender in totaal acht racedata in Europa en Azië, inclusief de klassiekers op het stratencircuit in Vila Real (Portugal) en Macau (China).

Bron: Audi-mediacenter

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!