Audi trekt stekker uit DTM-programma in 2021

Op weg om leverancier van premium mobiliteit te worden met een koolstofneutrale voetafdruk, past Audi het motorsportprogramma van het merk opnieuw aan: de vier ringen zullen hun toewijding aan de DTM-toerwagenraceserie niet verder uitbreiden dan het seizoen 2020. De raad van bestuur van AUDI AG nam deze beslissing mede in het licht van de economische uitdagingen als gevolg van de corona-pandemie en communiceerde deze maandag aan ITR e.V., de overkoepelende organisatie van de DTM. Bijgevolg zal de succesvolle betrokkenheid bij de Formule E en bij klantenraces centraal staan ​​in de toekomstige autosportactiviteiten van Audi. Het merk is al vertegenwoordigd in de Formule E sinds de start van de populaire volledig elektrische raceserie in 2014. Met 41 trofeeën is Audi Sport ABT Schaeffler door de jaren heen het meest succesvolle Formule E-team geweest. Buiten het circuit is Audi van plan om tegen 2025 ongeveer 40 procent van zijn omzet te genereren met elektrische auto’s en plug-in hybrides.

“Audi heeft de DTM gevormd en de DTM heeft Audi gevormd. Dit laat zien wat de kracht is van de autosport – technologisch en emotioneel”, zegt Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG. “Met deze energie gaan we onze transformatie naar een leverancier van sportieve, duurzame elektrische mobiliteit vooruit te helpen. Daarom richten we onze inspanningen ook op het circuit en concurreren we systematisch om de ‘Vorsprung’ van morgen. ”Formule E biedt hiervoor een zeer aantrekkelijk platform. Verder onderzoeken we de mogelijkheden naar andere vooruitstrevende motorsportformaten voor de toekomst. ”

Audi kijkt terug op een uiterst succesvol verleden in DTM. Met 23 kampioenstitels, waaronder elf rijderstitels, plus 114 overwinningen, 345 podiumplaatsen, 106 poleposities en 112 snelste ronden, vormde Audi de DTM van 1990 tot 1992 en vanaf 2000. Met drie van de drie mogelijke kampioenstitels, talrijke podia en vele andere records was 2019 tot dusver het meest succesvolle DTM-seizoen in de geschiedenis van het bedrijf.

Audi wil deze successen graag voortzetten in het seizoen 2020 en afscheid nemen van de DTM-fans met een succesvolle titelverdediging in alle drie de kampioenschappen. “We hopen dat deze momenteel moeilijke situatie snel zal verbeteren en dat we dit jaar nog enkele DTM-races kunnen rijden”, zegt Hans-Joachim Rothenpieler, Board of Development Board. “De fans verdienen dit, en dat geldt ook voor de ITR, onze coureurs, de teams en partners, die nu voldoende tijd hebben om zich te herpositioneren voor de tijd na 2020. Succesvolle autosport is – en zal blijven – een belangrijk onderdeel van Audi’s DNA. ”

Bron: Audi Newsroom

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!