Ayhancan Güven en Larry ten Voorde leveren opnieuw spectaculaire duels in Silverstone

Dit weekend werd de tweede manche gereden van de Virtual Porsche Mobil 1 Supercup, deze digitale editie vond plaats op het Circuit van Silverstone. Net zoals in Barcelona domineerde ook deze keer Ayhancan Güven en Larry ten Voorde. 

Güven (Martinet van Alméras) won de derde race van het seizoen en Ten Voorde (Team GP Elite) moest genoegen nemen met een tweede plaats. Ayhancan Güven vertrok vanop pole-position in de eerste race, maar Ten Voorde nam al vroeg in de wedstrijd de leiding over. In het eerste stadium van de wedstrijd met meerdere aanrijdingen hield Ten Voorde het hoofd koel. Hij kon van deze situatie gebruik maken en de leiding grijpen. Er ontstond een boeiende strijd tussen beide coureurs tot in de laatste ronde. Kort voor de eindstreep maakte Güven het beslissende inhaalmanoeuvre, maar hierdoor kwamen beide voertuigen in contact met elkaar, waardoor Harry ten Voorde een draai kreeg en zijn eerste plaats in rook zag opgaan.

“Mijn start was niet geweldig, maar daarna was ik terug in het juiste ritme en daarvoor werd ik beloond. Voor het kampioenschap was het voor mij een geweldige racedag ”, besluit Güven aan Porsche Motorsport.

Verder was er nog een mooi duel om de derde plaats in de eerste race: Max van Splunteren (Team GP Elite) onderstreepte zijn vaardigheid in de strijd tegen Porsche-coureur Nick Tandy (ExxonMobil Oil Corporation). De Britse fabriekspiloot zocht meermaals naar een gat in deze thuiswedstrijd, maar kon uiteindelijk in de zevende ronde het beslissende inhaalmanoeuvre plaatsen op Van Spunteren en pakte zo de derde plaats. “Ik heb alles geprobeerd om hem achter me te houden, maar hij was net iets sneller dan mij ”, aldus Van Splunteren. Door vierde te eindigen, won de 24-jarige Nederlander de rookie-klasse. Het ProAm-klassement ging naar Stephen Grove (Team Australia).

Race twee werd gekenmerkt door een iets dramatischere afloop voor de 22-jarige Güven. Deze keer kwam hij wel goed weg bij de start en nam meteen de leiding in handen, maar in de slotronde moest de Turkse coureur afrekenen met een trager voertuig op de baan. Ten Voorde die vlak achter Güven hing passeerde het tragere voertuig langs de andere kant en kon zo nog in de laatste meters als eerste de eindmeet halen.

“Het was weer een spannende racedag met veel spectaculaire actie op de baan. Ik ben de hele tweede race druk blijven uitoefenen op Güven. Uiteindelijk heeft het ook zijn vruchten afgeworpen. Natuurlijk had ik in de laatste ronde ook een beetje geluk aan mijn zijde “, aldus Ten Voorde aan Porsche Motorsport.  De derde plaats was voor Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) in race twee.

Ayhancan Güven en Larry ten Voorde blijven de leiding delen in het algemeen klassement met elk 90 punten.  Race vijf en zes van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition zal op 25 april betwist worden, waarbij de coureurs strijden op het virtuele Circuit van Spa-Francorchamps. 

Results

Silverstone, race 3 of 8
1. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Nick Tandy (GB/ExxonMobil Oil Corporation)
4. Max van Splunteren (NL/Team GP Elite)
5. Jaxon Evans (NZ/Momo Megatron Lechner Racing)

Silverstone, race 4 of 8
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras)
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing)
4. Leon Köhler (D/Lechner Racing Middle East)
5. Nick Tandy (GB/ExxonMobil Oil Corporation)

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!