Ayhancan Güven klaar om de ADAC GT Masters te veroveren

Ayhancan Güven is een van de meest getalenteerde jonge coureurs in de internationale GT-racerij en staat al op het punt een ster te worden in zijn geboorteland Turkije. Dit seizoen staat hij naast Christian Engelhart voor het Joos Sportwagentechnik-team in het Duitse GT-kampioenschap. De jonge Turk heeft meerdere jaren GT-ervaring opgedaan in de Porsche one-make cups, tweemaal de Porsche Carrera Cup Frankrijk gewonnen en tweede geworden in de Duitse Carrera Cup in 2021. In een interview vertelt de 24-jarige over zijn carrière tot nu toe, zijn nieuwe team uit Balingen in Baden-Württemberg en virtuele autosport.

Je start voor het Joos Sportwagentechnik team in de ADAC GT Masters voor 2022. Dat is een grote stap in je carrière.

Ik heb de afgelopen twee jaar als Porsche Junior doorgebracht. Ik heb die opleiding nu afgerond en blijf als coureur in de Porsche Motorsport-familie. Via Porsche kwam ik in contact met het team van Joos Sportwagentechnik, en bijgevolg wordt mijn volgende uitdaging de ADAC GT Masters. Ik ben erg blij met het vertrouwen dat in mij is gesteld en kijk uit naar mijn nieuwe rol. Ik kende het team vooraf niet persoonlijk, maar volgde wel de ADAC GT Masters van vorig seizoen.

In Christian Engelhart heb je een zeer ervaren teamgenoot naast je in de auto. Verhoogt dat de druk om te presteren, of ben je vooral enthousiast over hoeveel je van hem zou kunnen leren?

Christian als teamgenoot hebben is een fantastische kans voor mij. Hij heeft ontzettend veel ervaring en is een snelle coureur, die in 2020 tot ADAC GT Masters kampioen werd gekroond. Ik zie het minder als extra druk en meer als een heel groot voordeel voor mij. Ik zal zoveel mogelijk leren van Christian en het hele team. Als zodanig ben ik erg optimistisch voor mijn eerste seizoen met een GT3-auto.

Zijn jij en Christian al lang kennissen?

Ik heb hem vorig jaar een paar keer in de paddock ontmoet. We gaan dit jaar zeker meer tijd met elkaar doorbrengen. Ik kijk er echt naar uit.

Hoe groot is de uitdaging nu om plaats te nemen in de Porsche 911 GT3 R in plaats van in een Porsche 911 GT3 Cup?

De twee auto’s verschillen in sommige gebieden. Het is zeker een grote uitdaging, aangezien de ADAC GT Masters een veeleisende serie is met snelle coureurs en auto’s. Rijden in een Porsche 911 GT3 R is iets waar ik al heel lang naar toe werk. Ik ben dan ook erg enthousiast en kan bijna niet wachten om te beginnen.

Hoe verschillen de twee auto’s?

Ik denk dat het grootste verschil is dat de Porsche 911 GT3 Cup, in tegenstelling tot de Porsche 911 GT3 R, geen ABS of andere rijhulpmiddelen heeft. Verder heeft de GT3-auto meer aerodynamica. Ik hoop dat het niet te lang duurt om me aan te passen aan de nieuwe auto.

Vorig jaar reed u in de Porsche Carrera Cup Duitsland, waar het merendeel van de races op het ondersteuningsprogramma voor de ADAC GT Masters stond. Hoe voelt het om in de toekomst deel uit te maken van de “andere” paddock?

Een groot voordeel van de Carrera Cup is dat je als coureur in een supportserie de ADAC GT Masters goed leert kennen. Het is altijd geweldig als je deel uitmaakt van de paddock in de belangrijkste raceserie. Dat is iets waar ik erg naar uitkijk. Ik ken de sfeer in de ADAC GT Masters-paddock van mijn laatste seizoen in de Carrera Cup en ken ook de meeste circuits. Er is echter nog wat nieuw terrein voor mij.

Reis je vanuit Turkije naar de ADAC GT Masters races, of heb je ook een woonplaats in Duitsland?

Voor de start van het seizoen zal ik met mijn gezin in Turkije zijn. Maar zodra de voorbereidingen beginnen, ga ik weer in Gronau in Duitsland wonen. Dat maakt het veel gemakkelijker om naar de afzonderlijke circuits te reizen. Ik zal dan waarschijnlijk tijdens de zomervakantie tijd doorbrengen met mijn gezin in Turkije. Ik heb dat in het verleden gedaan en het is succesvol gebleken.

Je bent ook erg actief in de e-Sports en rijdt voor een ​​van de meest succesvolle simrace-teams. Helpt dat in de echte autosport, vooral nu je de stap naar een GT3-serie maakt?

Simracen en echte motorsport zijn absoluut verschillend. Als coureur in de virtuele autosport zijn er echter veel dingen die je kunt overbrengen naar het echte circuit. Ik rij voor Coanda Simsport met de beste simracers ter wereld. Ik leer veel van hen en kan het vaak gebruiken wat ik op het circuit heb geleerd. Vorig jaar reed ik in de virtuele Porsche 911 GT3 R, en ik denk dat dat me komend seizoen zal helpen.

Welke doelen heb je jezelf gesteld voor je eerste seizoen in het Duitse GT-kampioenschap?

Mijn focus ligt momenteel op het leren kennen van de nieuwe auto en het nieuwe kampioenschap, en op het vinden van mijn draai. We hopen natuurlijk op wat overwinningen, maar we zullen zien wat er in de loop van het seizoen gebeurt.

Bron: ADAC GT Masters

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!