Ayhancan Güven maakt debuut naar de ADAC GT Masters 2022

Porsche coureur Ayhancan Güven zal samen met Christian Engelhart de nieuwe line-up vormen bij het team van Joos Sportwagentechnik. Na een veelbelovend debuutjaar afgelopen seizoen, wil het team dit jaar meestrijden voor de titel, het tweetal zal de cockpit van de Porsche 911 GT3 R delen tijdens de zeven raceweekenden van het Duitse GT-kampioenschap.

Engelhart is een zeer succesvolle coureur in de geschiedenis van de internationale GT3-racerij, werd drie keer vicekampioen in de Porsche one-make cups, in 2017 won hij de titel in de Blancpain GT Series en in 2020 in de ADAC GT Masters. Maar overwinningen in de legendarische 24 Hours of Daytona en de 24 Hours of Dubai en Zolder behoren tot zijn indrukwekkende palmares.

Joos Sportwagentechnik – ADAC GT Masters 2021 Nürburgring

Güven maakte zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux en schreef in 2018 ook de titel achter zijn naam. In datzelfde seizoen kroonde de jonge Turkse coureur zich ook als kampioen van de Porsche Carrera Cup Frankrijk, hij herhaalde zijn kampioenstitel ook in 2019. Won de vierde ronde van de Porsche Supercup 2019 op het circuit van Silverstone vanaf de pole-position en werd uitgeroepen tot de Porsche Motorsport Junior 2020. De 23-jarige Porsche-coureur werd dit seizoen vicekampioen in de Carrera Cup Duitsland en derde in de Porsche Mobil 1 Supercup. Door zijn succes en consistent presteren zal Güven een veelbelovend talent vormen met zijn collega Engelhart.

Ayhancan Güven – Circuit Zandvoort 2021

Tijdens het eerste seizoen slaagde Team Joos Sportwagentechnik er zeven keer in op 14 races om te eindigen binnen de top tien. Het team heeft tijdens het debuutjaar duidelijk laten zien dat het potentieel aanwezig was om mee te strijden voor de overwinningen.

Porsche Carrera Cup Duitsland 2021
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!