Bas Koeten Racing met zeer jong team in VRM BMW M2 Cup

Nu de winter voorbij lijkt te zijn wordt het tijd om vooruit te blikken naar de start van de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Zoals eerder vermeld is het veld inmiddels goed gevuld, een mooi moment dus voor een ronde langs de deelnemende teams en coureurs. “Alle rijders die mij aangaven dat zij de 15e BMW M2 wilden bestellen kan ik inmiddels zeggen dat ze daarvoor te laat zijn”, lacht V-Max Racing organisator Dick van Elk. “Voor enkele snelle beslissers kan BMW zeer waarschijnlijk nog op tijd een auto leveren, maar de tijd dringt”. De komende dagen stellen we vast enkele deelnemers voor, in deze eerste aflevering zijn dat de rijders van Bas Koeten Racing.

“Voor ons komt de VRM BMW M2 Cup op het juiste moment”, is Jelle Koeten enthousiast. “Enkele van onze jonge coureurs die uitkwamen in de Ford Fiesta Sprint Cup waren klaar voor de volgende stap en de M2 is daarvoor de perfecte invulling. Wij houden van cupracen, strijden met gelijke wapens is waar die jonge rijders het meeste van leren en dat is hier zeker het geval.”

Jonkies

Drie 17-jarigen gaan bij Bas Koeten Racing rijden en er is zelfs een vierde BMW M2 beschikbaar. “We zijn met enkele rijders in gesprek voor de vierde auto, maar een beslissing is daarin nog niet genomen. Dus mocht er interesse zijn, dan komen wij graag in gesprek”, vertelt Jelle.

Steile leercurve

Met regerend Ford Fiesta-kampioen Colin Caresani, Mazda MX-5 topper Maxime Oosten en de veelbelovende Dante Rappange begint Bas Koeten Racing in de nieuwe BMW-klasse met een zeer jong team. “We hebben van deze drie rijders gezien dat ze een zeer steile leercurve hebben en dat ze echt toe zijn aan de volgende stap”, legt Jelle uit. “Hoewel het een grote stap vooruit is weet ik zeker dat ze dit aan kunnen. Al tijdens de testdagen zagen we dat ze snel wennen aan de veel hogere snelheden en ook de omschakeling naar achterwielaandrijving leverde geen enkel probleem op. Dit soort jonge talenten past zich zo snel aan, heel mooi om te zien!”

Gretig

Colin Caresani is er al helemaal klaar voor. “Het is erg leuk om nu in een team te zitten met Maxime en Dante. We kennen elkaar goed uit de karting, daar waren we ook aan elkaar gewaagd. Nu gaan we rijden in zo’n geweldige racer, dus dat wordt nog veel mooier. Ik heb al goed kunnen oefenen op de simulator, dus ik heb er vertrouwen in dat we er bij de eerste races meteen goed bij kunnen zitten”, is Colin gretig.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!