Belcar 2020: Trio Bert, Stienes Longin en Christoff Corten gaan voor de titel

Bert en Stienes Longin staan samen met Christoff Corten te trappelen van ongeduld om aan de editie 2020 van het Belcar Endurance Championship te beginnen. En met reden: de Norma M20 van Krafft Racing, ondertussen liefkozend #TheRocket11 gedoopt, ziet er beter uit dan ooit. Het trio is helemaal klaar om een gooi te doen naar de Belgische titel.

Er bestaat wellicht een wetenschappelijke term voor, voor het fenomeen dat hoe meer ervaring men heeft, hoe groter de ambitie wordt. Hoe dat verschijnsel ook heet, het wordt in ieder geval belichaamd door Bert Longin. Voor het Belcar-seizoen 2020 heeft de Leuvenaar de lat heel hoog gelegd.

“Ik wil voor de zevende keer de 24 uur van Zolder winnen (en zo alleen recordhouder worden, red.) en samen met mijn zoon Stienes en Christoff Corten de algemene Belcar-titel veroveren”, klinkt het zonder omwegen bij Longin. “Voor Zolder hebben we ons nu al opnieuw verzekerd van de diensten van Giorgio Maggi – never change a winning team, weet je wel.”

De Norma van de familie Longin en Christoff Corten

“Vorig jaar waren we met de Norma van Krafft Racing al heel dicht bij de Belcar-titel, maar kleine tekortkomingen deden er ons in extremis naast grijpen,” vervolgt Longin. “We hebben er alles aan gedaan om die probleempjes afgelopen winter weg te werken.”

Eén en ander zorgde voor een shuffle binnen het Krafft Racing team. Stéphane Krafft is nog steeds van de partij, maar de eigenlijke rol van team manager wordt opgenomen door Frank Thuriaux en Hans Saenen. De jarenlange rechterhand van Bert Longin moet zich vooral over de o zo belangrijke racestrategie ontfermen.

“We hebben vorig jaar gezien dat strategie het verschil kan maken tussen winst en verlies”, aldus Saenen. “Na 25 jaar in het vak weet ik ondertussen ook dat het soms niet makkelijk is om een rijder te overtuigen om vroeger dan voorzien het stuur af te staan, maar als dat punten oplevert die aan het eind van het seizoen voor de titel zorgen, dan moet die knoop worden doorgehakt.”

Ook teameigenaar Stéphane Krafft blikt vol ambitie vooruit: “Na een ongelooflijk seizoen in 2019 wou ik zeker opnieuw met dezelfde rijders aan de slag. Het niveau van de Belcar ligt heel hoog, en ik was ook onder de indruk van de inspanningen van de organisatie. Ik kijk er al naar uit!”

En dan is er nog de auto. Nog steeds een Norma M20, maar dit jaar staat die in een opvallende Belgische driekleur. “Dit is een Belgisch project, ja”, legt Longin uit. “Belcar is een nationaal kampioenschap, met een Belgische titel aan het eind, en als ambassadeur van Circuit Zolder vind ik het mijn plicht om die nationale uitstraling extra in de verf te zetten.”

Afspraak tijdens het laatste weekend van april, voor de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder!

Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!