Belcar Assen: Krafft Racing mikt op eerste seizoenszege tijdens DTM-weekend

Het Belcar Endurance Championship 2020 is dit weekend aan zijn tweede manche toe, in het kader van het prestigieuze DTM-weekend op het TT Circuit in het Nederlandse Assen. Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten zullen er met de Norma M20 van Krafft Racing er alles aan doen om een eerste seizoenszege te veroveren.

Na de openingsmanche in Zolder mocht het trio van de in de Belgische kleuren uitgevoerde Norma meteen de eerste trofeeën van het seizoen omhoog steken. Tweede algemeen, tweede in de Belcar 1-klasse: na het lange wachten was het een degelijke start van het seizoen.

“Maar het kan beter natuurlijk”, stelt Bert Longin met een brede grijns. “We weten waar het hebben laten liggen – de pitstops zullen deze keer sneller verlopen, dat geef ik je op een briefje – en zijn meer dan ooit klaar om in beide races voor de overwinning te gaan.”

Beide races, inderdaad. In Assen worden er immers meteen twee wedstrijden afgewerkt. “In die van een uur op zaterdag deel ik allicht de wagen met Christoff, tijdens die van 120 minuten op zondag – met twee verplichte pitstops – rijden we alle drie”, legt Longin sr. uit.

Stienes Longin gaat bovendien ook aan de slag in de Nederlandse Supercar Challenge, met een BMW M2 CS. “Een project om ondernemer Peter Guelinckx wat te helpen bij zijn eerste stappen in de autosport”, legt Longin uit. “Dat valt zonder probleem te combineren met de Belcar-races.”

Belcar-races waar Stienes een heel goed oog in heeft. “Ik denk dat onze kans om in Assen te winnen groters is dan in Zolder, ja”, aldus de Leuvenaar. “De snelle bochten van het TT Circuit liggen onze Norma uitstekend en we zijn heel goed voorbereid. Ik weet dat het zou kunnen regenen, maar als dat niet op het laatste moment gebeurt, en we dus tijd krijgen om onze set-up aan te passen, dan zou dat geen probleem mogen opleveren.”

Ook Christoff Corten heeft al wat ervaring op de omloop in de Nederlandse provincie Drenthe, en blikt vol vertrouwen vooruit. “Assen is één van mijn lievelingscircuits, inderdaad”, glimlacht Corten. “Ik weet dat onze Belcar-concurrenten er sterk voor de dag zullen komen, maar dat boezemt ons geen schrik in. We kunnen ze aan.”

Voor het eerst dit seizoen zijn er ook opnieuw toeschouwers toegelaten. Wie de races in The Cathedral of Speed live wil bijwonen moet wel op voorhand tickets kopen, via DTM-Assen.com .

“Ik kijk er al naar uit”, besluit Bert Longin. “De fans hebben veel te lang op hun honger moeten zitten, en we zijn vast van plan om ze heel wat spektakel aan te bieden.”

De vrije trainingen voor de tweede Belcar-meeting van 2020 worden op vrijdagochtend (11u25) afgewerkt, ’s namiddags (17u25) volgen dan de kwalificaties. Geracet wordt er op zaterdagochtend (11u20, één uur) en zondagnamiddag (16u35, 120 minuten).

Login Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!