Belcar Assen: Solo-optreden van Gilles Magnus, Belgium Racing beste GT van het weekend

Gilles Magnus rijdt het hele deelnemersveld op een hoopje, samen met zijn teamgenoot Frank Thiers pakt hij zijn tweede Belcar-zege met de Russell racing Norma. Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin kwamen op bijna een volledige ronde achterstand binnen als tweede in hun Krafft Racing Norma, de Belgium Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo van Nicolas Saelens en Dylan Derdaele vervolledigde het ereschavot. 

Net als gisteren lag de piste er behoorlijk nat bij, ook deze keer werden de eerste ronden achter de safety car afgewerkt. Wanneer de lichten op groen gingen en de safety car het veld had verlaten nam Gilles Magnus meteen de leiding in handen. Enkel Sam Dejonghe probeerde in de beginfase van de wedstrijd nog aansluiting te zoeken bij Magnus, maar ook hij was uiteindelijk niet opgewassen tegen de overmacht van de Russell racing Norma. Er stond geen maat op de Antwerpenaar in zijn Norma en reed zo goed als de hele race van start tot finish aan de leiding.

Maar ook de Belgium Racing Lamborghini van Derdaele-Saelens maakte een zeer sterke indruk tijdens deze uitgeregende wedstrijd, het duo kon de Norma’s van Boonen-De Jonghe en Piessens-Verbergt uiteindelijk voorblijven. De zesde plaats ging naar de familie Redant in hun Porsche GT3 Cup en pakte ook de overwinning in de Belcar 2-klasse.

In Belcar 3 ging de overwinning naar Derdaele-Saelens, voor de BMW i8 GTR van de familie Verhoeven, ook de derde plaats was voor de familie Verhoeven met de McLaren.

Marco Petry en Jan von Kiedrowski (Küpper BMW) wonnen in de Belcar 5-klasse, voor Bertels-Uylebroeck-O’Neill in de Audi TCR en Tom Werckx in zijn BMW M2 CS.

In Belcar 6 was er maar één wagen ingeschreven, namelijk de BMW van Convents-Puelings-Jerse, het trio kon zonder enige tegenstand de eindmeet halen en met de gouden medaille huiswaarts keren. In Belcar 4 zaten geen deelnemers voor Assen.

Tijdens het NASCAR-weekend op Circuit Zolder van 2 en 3 oktober zullen de deelnemers van het Belcar Kampioenschap op strijden voor een plaats op het ereschavot.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!