Belcar: Belgium Racing wil basis leggen voor tweede opeenvolgende Belgische titel

Met een dubbele afspraak op Circuit Zolder is het Belcar Endurance Championship aanbeland bij de voorlaatste meeting van het compacte seizoen 2020. De Deutsche Tourenwagen Masters, ofwel DTM, bezoekt Limburg voor de tweede week op rij en dit weekend tekent ook de Belcar present. Belgium Racing kan nu reeds een beslissende stap zetten richting een tweede opeenvolgende Belgische titel en Dylan Derdaele en Nicolas Saelens verschijnen dan ook ambitieus aan de start!

Belgium Racing legde dit seizoen reeds een indrukwekkend parcours af in het Belcar Endurance Championship. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens leiden in hun Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO de algemene puntentelling en liggen daarmee op koers om hun Belgische titel te verlengen. “Toch mogen we de aandacht niet laten slabakken”, vertelt Nicolas Saelens. “We leiden, maar de kloof op onze naaste achtervolgers is niet van die grootorde dat we ons veel fouten kunnen permitteren. We moeten geconcentreerd blijven en de resterende wedstrijden aanpakken zoals de vorige races.”

Dylan Derdaele liet bij de vorige afspraak, slechts twee weken geleden, zeer snelle rondetijden optekenen. “We hebben heel wat progressie gemaakt ten opzichte van vorig seizoen, maar onder andere door weersomstandigheden vertaalde zich dat niet in harde prestaties. Bij de vorige wedstrijd konden we eindelijk onze ware snelheid tonen en we zijn vastberaden deze week op dat elan door te gaan!”

Naast de Lamborghini zet Belgium Racing wederom twee Porsche 911 GT3 Cup in. Op het exemplaar in de kleuren van Pulse Secure komen de broers Koen en Kris Wauters in actie, terwijl Glenn Paenen en Jan Ooms wederom het kuipje van de Titan Cargo-bolide delen.

Program Manager Marc Goossens verving vorige wedstrijd Koen Wauters, maar neemt nu zijn taak als coach opnieuw op. “Tot onze verbazing hadden we bij de vorige wedstrijd te maken met een hoge remslijtage op beide Porsches, mogelijk door het vernieuwde asfalt. Onze ingenieurs hebben de voorbije weken dan ook hard gewerkt om een antwoord te zoeken voor die problemen. Het wordt een tactisch interessant weekend, want het format van tweemaal een uur en drie kwartier is ongewoon. Zowel op zaterdag als op zondag staat er een wedstrijd op het programma en ook dat zorgt voor uitdagingen. De opdracht voor zowel Koen en Kris als Glenn en Jan is echter duidelijk. Ze hebben bij de vorige wedstrijd getoond dat er progressie zit in hun ontwikkeling en het komt er nu op aan verder te bouwen op die prestaties. In eerste plaats verwachten we dus twee foutloze wedstrijden van hen en dan denk ik dat de kans op ereplaatsen reëel is.”

Het DTM-weekend zorgt dus voor een atypische planning, met op vrijdag niet enkel een vrije training van één uur, maar tevens de kwalificaties voor de beide wedstrijden. Zowel op zaterdag als op zondag sluit het Belcar Endurance Championship het dagprogramma met een wedstrijd over 105 minuten.

Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!