BELCAR: Drie wagens voor titelverdediger Belgium Racing

Belgium Racing staat, ietwat onverwacht, aanstaande zondag aan de start van de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship. Dat het Limburgse kampioenenteam Belcar zou rijden, is geen verrassing. Dat de eerste manche van het seizoen 2020 zondag wordt verreden, is dat des te meer. Pas op woensdag gaf de lokale overheid toestemming voor de wedstrijd.

“Het klopt dat de beslissing rijkelijk laat genomen werd”, lacht teameigenaar Patric Derdaele. “Door de coronapandemie werd de start van het seizoen met enkele maanden verdaagd en initieel werd ook de manche zondag afgelast. Woensdag kwam er dan plots de bevestiging dat er tóch geracet kan worden. We hebben daarop meteen de koppen bij elkaar gestoken en een programma kunnen uitwerken waarin we met drie wagens aan de start zullen staan van de wedstrijd die niet twee, maar drie uur zal duren.”

“Zo’n last-minute beslissing zet uiteraard heel wat in beweging”, weet ook program manager Marc Goossens. “Het is echter aan ons om gepast te reageren en ondanks de ongemakken, juichen we deze beslissing van Circuit Zolder zonder meer toe. We kunnen terug racen en daar hebben wij en onze partners lang naar uitgekeken. We zijn zeer blij en dankbaar dat Circuit Zolder, en de Belcar-organisatie in het bijzonder, alles in het werk stelt om ons in deze moeilijke tijden de mogelijkheid te bieden om te racen. We zullen alle voorschriften nauwgezet volgen en roepen onze concurrenten op om hetzelfde te doen.”

“Op technisch vlak waren we eigenlijk al maanden klaar om te racen”, verduidelijkt teamchef Jan Gabriëls. “De wagens verkeren sinds het einde van de winter in topvorm, maar het was wachten op groen licht. Dat is er nu, dus kunnen we onze twee Porsches en de Lamborghini, waarmee Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de titel veroverden, van stal halen. Dylan en Nicolas starten het seizoen als regerend kampioenen, maar blijven trouw aan het startnummer 99 – het nummer dat ons al zoveel geluk bracht. De Porsche 911 #97 krijgt de sporen van Koen en Kris Wauters en in de zusterwagen met #98 nemen Jan Ooms en Glenn Paenen plaats in het kuipje. Iedereen heeft reeds productieve testen afgerond eerder dit jaar, wat maakt dat we vol vertrouwen uitkijken naar de start.”

Het Belcar Endurance Championship seizoen 2020 start op zondag 9 augustus met een wedstrijd over 180 minuten, op Circuit Zolder. Op zaterdag is er een vrije training voorzien om 16u45, terwijl op zondag de kwalificaties (10u30) en de race (14u30) gepland staan. Helaas is er, vanwege de gezondheidscrisis, geen publiek toegelaten. De organisatoren voorzien echter wel een videocrew, die na afloop van de wedstrijd een after movie zal maken met alle hoogtepunten.

Belgium Racing Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!