BELCAR: Dubbel podium voor Belgium Racing

Belgium Racing is het Belcar Endurance Championship gestart met een zege en een tweede plaats. Regerend kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens gingen verder op hun elan van 2019 en reden met hun Lamborghini Huracan Super Trofeo soeverein naar de zege. Koen en Kris Wauters rukten vanaf de zesde plaats in hun klasse op naar de tweede plaats aan het zwart-wit geblokt.

Temperaturen boven de 30 graden en 180 minuten racen onder een loden zon waren voorspeld voor de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship. Echter, luttele momenten voor de start van de kwalificaties in de voormiddag, begon het te druppelen op Circuit Zolder. De regen intensifieerde snel en bleef aanwezig tot aan de start van de race, in de namiddag.

Start dus op een natte piste en daar had Dylan Derdaele niet op gehoopt, “we weten sinds vorig jaar dat we de prototypes onder druk moeten zetten in de openingsminuten, wanneer hun banden nog niet de juiste temperatuur en druk hebben. Gezien de piste nat was en de wedstrijdleiding twee formatierondes inlaste, viel dat plan in het water. Eens de lichten doofden, wist ik echter vrijwel meteen enkele concurrenten te passeren en toen was het een kwestie om onze wedstrijd correct in te delen. Missie geslaagd dus, met winst in onze klasse en een vierde plaats algemeen, waarmee we tevens besloten als beste GT.”

Glenn Paenen en Jan Ooms stonden vandaag voor het eerst samen aan de start van een race met een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie. “Jan nam de start en ondanks dat het nog maar de tweede keer was dat hij in de regen reed, vond hij snel een goed ritme”, vertelt Glenn Paenen. “Ik nam het stuur van onze Porsche in Titan Cargo-kleuren over, maar tijdens mijn stint kwam ik in aanraking met een tragere deelnemer die ik probeerde te dubbelen. Het weggedrag van de Neunelfer leek nog in orde, maar uit voorzorg zocht ik de pitbox op voor een check-up. Toen ik terug vertrok, merkte ik op de acceleratiepiste dat schakelen niet lukte. Ik heb de wagen dan maar geparkeerd. Jammer dat onze eerste race zo eindigt, maar we houden er wel een goed gevoel aan over. De volgende wedstrijd is in principe begin september in Assen, maar deze moeten we om professionele redenen helaas aan ons laten voorbijgaan.

Koen en Kris Wauters kwamen ambitieus aan de start, en dat bleek terecht. Kris Wauters vertrok met het mes tussen de tanden en knokte zich naar voor. Na een puike pitstop van de Belgium Racing-pitcrew, kwam broer Koen als leider terug op de piste. “En toen ging ik in de fout”, erkende hij grif. “Ik liet mij dubbelen door de leider, maar daarbij ging ik op het vuile gedeelte van het circuit rijden. Nadien ging ik iets te gretig op het gas, waardoor mijn voorsprong van 16 seconden werd omgezet in een achterstand van meer dan 20 tellen. Ik onthoud echter dat we hadden kunnen winnen vandaag en vooral dat we opnieuw konden racen na zo’n lange onderbreking.

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship 2020 staat gepland tijdens het weekend van de DTM-meeting in het Nederlandse Assen. Er staan dan twee manches op het programma: een sprintrace van een uur en een endurancerace van 2 uur.

Bron: Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!