Belcar: Glansprestatie voor Q1 Trackracing op eigen bodem

Na verschillende zeges en podiumplaatsen op het Europese strijdtoneel in de Porsche Carrera Cup Benelux en de GT Cup Open Europe, reed Q1 Trackracing zich ook op eigen bodem in de kijker bij de finale van het Belcar Endurance Championship 2021. Q1 Trackracing zette een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie in voor Porsche Carrera Cup Benelux Am-kampioen Jan Lauryssen en Porsche-expert Jaap van Lagen. De blauwe Porsche van de snelle tandem drukte erg zijn stempel op de wedstrijd over 180 minuten en besloot op de tweede plaats, nadat een elektrisch probleem voor oponthoud zorgde.

“Na de wedstrijden in het buitenland van de voorbije weken, voelde het goed om opnieuw te kunnen racen op Circuit Zolder”, vertelt Jan Lauryssen. “Q1 Trackracing sloeg de handen in elkaar met Jaap van Lagen met als doel om, na het vele sprintwerk dit seizoen, mijn ervaring in de uithoudingsracerij op te bouwen. We zakten naar Zolder af met maar één doel: de zege. Die ambities zetten we onmiddellijk kracht bij door de pole positie te klokken in onze divisie, waarmee we meteen op de eerste startrij stonden. Jaap ging furieus van start, veroverde in de eerste bocht de leiding en voerde het veld daarna aan. Even later voelde hij de hete adem van enkele prototypes in zijn nek, wagens die intrinsiek een stuk sneller zijn dan onze Porsche. Dat was geheel volgens de verwachting en bijgevolg besloten we ons te richten op onze eigen race. Alles liep gesmeerd, tot de wagen bij onze eerste pitstop plots niet meer wilde starten vanwege een elektrisch probleem. Jammer, want daarmee verloren we heel wat tijd en bovendien kregen we een drive-through penalty voor het aanduwen van de wagen. Er was echter geen andere mogelijkheid om de Porsche terug te starten en dus besloot ik om met het mes tussen de tanden te trachten de situatie terug recht te zetten op de piste. Ik maakte heel wat tijd goed en gaf het stuur terug over aan Jaap voor de slotstint.”

“Jammer dat de Porsche niet meer startte na de eerste stop, een probleem dat ik eigenlijk nog nooit eerder ben tegengekomen”, kadert Jaap van Lagen. “Zodra Jan de wagen trachtte te starten, viel het dashboard meteen terug uit. Hij heeft zich echter niet uit zijn lood laten staan en een puike stint neergezet. In het slot van de race dichtte ik de kloof met de leider, maar het team maande me aan het tempo wat te minderen omdat er bij de laatste stop onverwacht hoge remslijtage werd vastgesteld. Een spijtige zaak, maar dit hoort nu eenmaal bij de racerij. We hebben ons goed geamuseerd, gevochten als leeuwen en uiteindelijk bekronen we die prestatie met een tweede plaats. We hebben vandaag vooral vastgesteld dat Q1 Trackracing het ritme had om de zege te ambiëren en dat schept vertrouwen naar de toekomst.”

Q1 Trackracing werkt de komende dagen een testprogramma af in Zuid-Europa, alvorens in het weekend van 23 en 24 oktober naar Barcelona te trekken waar de finale van de GT Cup Open Europe plaatsvindt.

Q1 Trackracing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!