BELCAR: Hevige stortbui gooit roet in kwalificatie

De dag begon bewolkt, drukkend warm, alle wagens van het Belcar-veld stonden klaar op slicks in de pitstraat, maar de lichten van de kwalificatie stonden nog maar net op groen en de hemelsluizen gingen open boven het circuit van Zolder. Enkel de wagens die nog op het droge wegdek een snelle ronde konden afwerken hadden geluk. Gilles Magnus (Russell Racing by PK Carsport) kon met zijn Norma in de beginfase een ronde afleggen in 1:37.338, niemand zou toen geloven dat deze tijd voldoende zou zijn om de pole te veroveren. De meeste wagens waren nog bezig met hun opwarmrondes om daarna een goed tijd op het bord te toveren.

Niet veel later staat de Art Racing Wolf geparkeerd op het circuit, de lichten schieten op rood en dat is voor de meeste teams de ideale gelegenheid om binnen te komen voor regenbanden. Maar vanaf dat moment sijpelt het besef binnen bij de meeste teams dat de tijden niet meer verbeterd zullen worden.

Enkel Cédric Wauters kon in zijn Totaalplan Racing Lamborghini nog twee plaatsen goedmaken en kon zich ook ineens als beste GT op de vierde positie zetten, voor de Lamborghini van Belgium Racing (Dylan Derdaele/Nicolas Saelens).

De eerste 3 posities op de grid worden allemaal ingepalmd door Norma’s. Tim Verbergt kon zijn Deldiche Racing Norma (#110) op de tweede plaats positioneren, voor de Krafft Racing Norma.  In Belcar 2 was Ugo de Wilde (zevende plaats) in zijn Speedlover Porsche de snelste voor de Porsche van REDANT Racing en de NGT Porsche.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!