BELCAR: Hevige stortbui gooit roet in kwalificatie

De dag begon bewolkt, drukkend warm, alle wagens van het Belcar-veld stonden klaar op slicks in de pitstraat, maar de lichten van de kwalificatie stonden nog maar net op groen en de hemelsluizen gingen open boven het circuit van Zolder. Enkel de wagens die nog op het droge wegdek een snelle ronde konden afwerken hadden geluk. Gilles Magnus (Russell Racing by PK Carsport) kon met zijn Norma in de beginfase een ronde afleggen in 1:37.338, niemand zou toen geloven dat deze tijd voldoende zou zijn om de pole te veroveren. De meeste wagens waren nog bezig met hun opwarmrondes om daarna een goed tijd op het bord te toveren.

Niet veel later staat de Art Racing Wolf geparkeerd op het circuit, de lichten schieten op rood en dat is voor de meeste teams de ideale gelegenheid om binnen te komen voor regenbanden. Maar vanaf dat moment sijpelt het besef binnen bij de meeste teams dat de tijden niet meer verbeterd zullen worden.

Enkel Cédric Wauters kon in zijn Totaalplan Racing Lamborghini nog twee plaatsen goedmaken en kon zich ook ineens als beste GT op de vierde positie zetten, voor de Lamborghini van Belgium Racing (Dylan Derdaele/Nicolas Saelens).

De eerste 3 posities op de grid worden allemaal ingepalmd door Norma’s. Tim Verbergt kon zijn Deldiche Racing Norma (#110) op de tweede plaats positioneren, voor de Krafft Racing Norma.  In Belcar 2 was Ugo de Wilde (zevende plaats) in zijn Speedlover Porsche de snelste voor de Porsche van REDANT Racing en de NGT Porsche.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!