Belcar: Independent Motorsports op zoek naar eerste podium

Op de planning van Independent Motorsports prijkt dit weekend voor de enige keer dit seizoen een wedstrijd op Spa-Francorchamps. Koen en Kris Wauters werken op de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO de derde meeting van het Belcar Endurance Championship af en willen het West-Vlaamse team de eerste podiumplaats van het seizoen 2019 schenken.

“Het seizoen verliep tot dusver nog niet zoals verhoopt, door een samenloop aan omstandigheden”, vertelt Kris Wauters eerlijk. “We hebben tussen de vorige race in Zolder en deze wedstrijd in Spa echter de tijd genomen om ons goed voor te bereiden en ook uitgebreid te testen op het Ardense Formule 1-circuit. Dat maakt dat het team de wagen nu een pak beter begrijpt en we ambitieus naar de start mogen toeleven. We mikken dit weekend op de zege in onze klasse, al zal de concurrentie ook niet hebben stilgezeten. Dit wordt tevens mijn eerste endurance-race van het seizoen, nadat ik eerder in actie kwam in de sprintrace bij de DTM-seizoensopener. We beseffen dat het niet eenvoudig zal zijn, maar er worden regenbuien voorspeld en wie weet biedt dat ons wel kansen om ook in de algemene ranking een mooi resultaat te laten optekenen…”

Zowel Koen als Kris Wauters bleven bij de voorbije wedstrijd in Zolder aan de zijlijn. Ditmaal krijgen de broers echter de kans om de race over 180 minuten samen af te werken, terwijl vaste teamgenoten Lieven Goegebuer en Xavier Stevens de actie vanuit de pitlane zullen volgen. “Op de testdag hebben we heel hard kunnen werken aan de afstelling van de wagen en zonder het minste probleem veel kilometers op de teller kunnen zetten”, lacht Koen Wauters enthousiast. “Ik voel me beter en beter in de wagen en ook het team tankte vertrouwen. Het is koffiedikkijken wat de weergoden in petto hebben, maar ik denk dat we in alle omstandigheden een sterke auto hebben. Het zou een prachtig verhaal zijn om Independent Motorsports, na hun zege in de 24 Hours of Zolder vorig jaar, opnieuw met de grootste trofee huiswaarts te zien keren. De jongens verdienen het en dus gaan Kris en ikzelf de ziel uit ons lijf rijden om voor het eerst in onze Lamborghini-kleuren op het ereschavot te kunnen plaatsnemen!” 

De wedstrijd dit weekend wordt verreden in het voorprogramma van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, één van de langste wedstrijden ter wereld. Daardoor staat de race over 3 uren geprogrammeerd op zaterdag om 11u30 en worden de vrije training en de kwalificaties afgewerkt op vrijdag. Dankzij Volkswagen zijn er gratis toegangsbewijzen beschikbaar zodat u niets van de actie hoeft te missen. U kan uw inkomkaarten downloaden via https://www.volkswagen.be/nl/25uvwfuncup.html

Bron: Independent Motorsports

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!