Belcar: Independent Motorsports pakt opnieuw het podium in Zolder

In de gietende regen werd vandaag iets na het middaguur op Circuit Zolder het startschot gegeven voor de laatste manche van het Belcar Endurance Championship 2019 op Belgische bodem. Koen Wauters en Xavier Stevens sloten de race over 125 minuten af op het podium van de Belcar 3-klasse, al had het duo ook uitzicht op algemeen eremetaal.

“We hadden gevraagd om regen en we hebben regen gekregen”, lachte Xavier Stevens. “Tijdens de kwalificaties klokten we de derde chrono in onze klasse, maar de hoofdopdracht was om uit de problemen te blijven met het oog op de race, gezien er op zondag zware regenval werd voorspeld. Ik nam de start van de wedstrijd, die plaatsvond achter de safety car. Heel wat van onze concurrenten kwamen meteen de pitlane opzoeken om één van de twee verplichte pitstops af te werken, maar wij besloten een langere eerste stint te rijden om zo te trachten een voorsprong op te bouwen. Ik vertoefde lange tijd aan de leiding en dat voelde enorm goed. Het was op eieren rijden, maar de Lamborghini komt in deze omstandigheden zeer goed uit de verf. We gokten op een safety car in de eindfase van de race, die helaas niet kwam waardoor we net naast het algemene podium vielen. We bewezen evenwel het potentieel van onze Lamborghini Huracán!”

Koen Wauters nam in uiterst precaire omstandigheden het stuur over van Xavier Stevens. “Ik bid al het ganse seizoen voor regen, dus ik heb dan ook genoten van elke seconde aan het stuur”, glunderde Wauters. “Het was niet eenvoudig, want de Lamborghini had zeer weinig grip. Bovendien had ik op de doorweekte piste last van onderstuur, overstuur en blokkerende remmen. Ik heb al mijn ervaring moeten aanspreken om de wagen op de piste te houden en dat we zonder brokken aan de meet staan, is eigenlijk al een hele prestatie op zich. Een podium in de klasse is een mooie beloning en eigenlijk kan je daar niet rouwig om zijn. Toch heb ik het gevoel dat we vandaag een algemeen podium hadden kunnen behalen. We hebben op strategisch vlak gegokt en verloren, want we hoopten op een neutralisatie in het laatste wedstrijdgedeelte – die er evenwel niet kwam. Daardoor verloren we enkele posities in de algemene ranking waardoor we naast het algemene ereschavot vielen.”

Het Belcar Endurance Championship trekt over twee weken naar het Nederlandse Assen voor de slotmanche van het seizoen 2019. Opnieuw staat er een wedstrijd over 125 minuten op het programma. Koen Wauters zien we wegens een te drukke beroepsagenda niet aan het werk bij de buitenlandse uitstap, maar broer Kris en Xavier Stevens tekenen wel present.

Bron: Independent Motorsports

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!