BELCAR: Missie geslaagd voor Thems Racing by EMG Motorsport!

Afgelopen weekend was Circuit Zolder het strijdtoneel voor de eerste race sinds de coronacrisis ons land in haar greep nam. De organisatie werkte samen met de lokale overheid een strak plan uit om de race te organiseren, waarbij toeschouwers helaas niet waren toegelaten. Nicolas Vandierendonck, die voor de gelegenheid werd geflankeerd door de Nederlander Eric van den Munckhof, zocht vandaag vooral de bevestiging van het noeste testwerk van de afgelopen maanden. En die bevestiging kwam er!

“We hebben de voorbije maanden talloze testkilometers afgewerkt, maar je weet pas waar je staat, als je jezelf kan meten met de concurrentie”, liet Nicolas Vandierendonck vooraf weten. “Toch kan je soms voor verrassingen komen te staan, zoals bij de kwalificaties vandaag. Iedereen verwachtte zich namelijk aan een loden zon, maar plots gingen de hemelsluizen open en moesten we ons kwalificeren op een doorweekte piste. Omwille van een transponderprobleem, konden we niet meteen een chrono neerzetten, waardoor we wat verder op de grid stonden dan verhoopt. Evenwel geen reden tot paniek, want de race zou drie uur duren.”

“Net als bij de kwalificaties, waren regenbanden bij de start van de race de enige juiste keuze”, vervolgt de SHIPEX-rijder. “Ik maakte een goede start, maar na een tijdje kreeg ik op een opdrogende piste last van overstuur. Ik besloot na ongeveer drie kwartier te pitten voor nieuw rubber, waarna het team me met slicks op pad stuurde. Die combinatie werkte super en de bevindingen van bij de testen eerder op het jaar werden bevestigd. Ik kon goede tijden neerzetten, tot een tik van een tegenstander mijn wedstrijd voortijdig ten einde bracht in de grindbak.”

“Voor de overwinning konden we evenwel niet strijden. We hadden te veel tijd verloren na een gedwongen uitwijkmaneuver van mijn teamgenoot Eric, waardoor we op een ronde achterstand werden gezet. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij racen en we hebben geen belangen in het kampioenschap, dus hoeven we ons ook geen zorgen te maken over een eventueel puntenverlies. Ik trek me vooral op aan het goede gevoel in de wagen. EMG Motorsport gaf Eric en mezelf een topwagen vandaag, getuige onder meer onze snelste rondetijd: liefst een volle seconde sneller dan eender welke directe concurrent. Wetende dat we allemaal met dezelfde wagens strijden, is dat een eeuwigheid op een circuit met een lengte van 4 km.”

Na de eerste wedstrijd op een vernieuwd Circuit Zolder, keert Nicolas Vandierendonck eind deze maand terug naar Limburg, voor de openingsmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux, in het weekend van 22 en 23 augustus.

Persbericht

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!